Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

OPĆINA VAREŠ IDUĆEG TJEDNA ORGANIZIRA PRVI «VAREŠ FEST»

28 Velj 2024
699 times

Idućeg tjedna, točnije u utorak 5. marta/ožujka, sa početkom u 14,00 sati na prostoru gradske pijace u Varešu

bit će održan prvi «Vareš Fest» na kojem će sudjelovati mnogobrojna kulturno – umjetnička društva i udruženja, sa puno glazbe, odlične hrane i zabave. Organizator je Općina Vareš uz svesrdnu podršku kompanije Adriatic Metals.
 
Priređen je izuzetno zanimljiv i bogat program za što su se pobrinuli između ostalih Cvjećara Palma, UD Strica-Zaruđe (hrana), Kovačija Vijačkić, UD Izvorno Vareško, Udruženje žene Stupnog Dola (hrana), UD Polen Vareš, Eko farma Duboštica, UD Zvijezda Vareš (hrana), OR Lika Vareš, Kovačija Jozeljić, Fondacija Adriatic, MSŠ Nordbat 2, Domaćinstvo Ibrišimović Mijakovići (hrana).
 
Kao posebnost «Vareš Festa» bit će i Adriatic Metals kutak u kojem će se uz jela bosanske kuhinje nuditi hrana iz krajeva svijeta iz kojih dolaze radnici ove kompanije. Tako će se u ponudi naći delicije 13 nacionalnih jela kuhinja Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, Rumunije, Francuske, Grčke, itd.

- Prvim “Vareš Festom” želimo zajedno sa našim građanima i gostima proslaviti pobjedu života u Varešu, a namjera nam je da to postane tradicija. Prije nekoliko mjeseci dočekali smo da doživimo otvorenje rekonstruirane pruge Vareš – Podlugovi. Uskoro ćemo svjedočiti još jednom ogromnom uspjehu svih nas, od kojeg će korist imati ne samo Vareš već i cijela Bosna i Hercegovina - otvaranju Rudnika  srebra, cinka i olova “Rupice” u Varešu. Prije toga vidjeli smo kako se u našem gradu osnivaju i šire vrtići, kako se rađaju djeca, otvaraju zanatske radnje, pokreću firme, kako se vraćaju ljudi sa svojim obiteljima.

Vareš je u posljednjih nekoliko godina doživio ekonomski procvat i društveni napredak u svakom pogledu. Ulaže se u obrazovanje, uče se strani jezici, obrazuju se i odgajaju nove generacije koje će živjeti u svome Varešu i svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Ništa se od toga ne bi dogodilo da nije Adriatic Metals odlučio investirati u Vareš.
Pa zar to nije dovoljan razlog da podijelimo našu radost sa našim narodom, prijateljima i svima onima koji će bit taj dan s nama”, navodi se u saopćenju za medije Općine Vareš.

Ovom prilikom Općina Vareš poziva sve građane Vareša, ali i susjednih općina, kao i sve one koji to žele, “da dođu taj dan u Vareš i budu naši gosti”.

Dobro došli!

Last modified on Srijeda, 28 Veljača 2024 07:22
Rate this item
(2 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9260

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 53984

Ovaj Mjesec 144393

Ukupno 13928837

Currently are 845 guests and no members online