Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

18. sjednica Općinskog vijeća

10 Tra 2016
2072 times

U velikoj dvorani općine Vareš dana 05.05.2010. godine održana je 18. sjednica Općinskog vijeća Vareš. Sjednicu je otvorio dopredsjedavajući

OV-a Milan Knežević, a rad je počeo nizom vijećničkih pitanja, a potom je jednoglasno usvojen zapisnik s 17. sjednice OV-a. Uslijedila je rasprava o Prijedlogu zaključaka o davanju suglasnosti za provedbu postupka koncesije za izgradnju 3 male hidroelektrane na rijeci Stavnji (Vareš, Kula i Hodžići) i sva 3 prijedloga su, nakon burne rasprave i iznošenja niza argumenata „za“ i protiv“, dobila zeleno svjetlo i suglasnost vareških vijećnika. Brojčano, 15 vijećnika je bilo za ( po 5 SDP- a i SDA-a, 3 HDZ-a, 1 vijećnik HSS/NHI-ja i 1 iz reda nacionalnih manjina) , 5 protiv (po 2 vijećnika Naše stranke i BPS-a i 1 vijećnik SDA) i 1 suzdržan (HDZ). U raspravi je sudjelovao i mr. tehničkih znanosti Salih Đafić kao predstavnik investitora ( braće Blažević iz Visokog, od kojih je jedan „vareški zet“). Cjelokupna procedura oko dobivanje potrebnih suglasnosti vezanih za hidrocentrale na Stavnji počelo je još 17.11.2009. godine, a riječ je o investiciji vrijednoj 7 milijuna KM. Da bi se uvjerili kako sve to funkcionira predstavnici klubova vijećnika su tijekom travnja realizirali posjet općini Fojnica gdje su već sagrađene mini hidroelektrane. Izjašnjavanje o izvješću o izvršenju proračuna Općine Vareš za 2009. godinu je odgođeno za narednu sjednicu.
Usvojeni su Prijedlozi Odluka o komunalnom redu, vodovodu i kanalizaciji, standardima komunalnih usluga i kalkulativnim parametrima, kao i Prijedlog rješenja o davanju suglasnosti Bošku Kojiću iz Dabravina o vršenju prometa nedovršenog stambenog objekta sa zemljištem. S 19 glasova za i jednim suzdržanim usvojena je informacija o zimskom održavanju lokalnih i regionalnih putova i gradskih ulica, a jednoglasno su vijećnici podržali Informaciju o stanju kulturno-povijesnih spomenika i spomen-obilježja u tijeku rata na području općine Vareš i Informaciju o radu Općinske izborne komisije.
Sjednica je završena tekućim pitanjima, gdje izdvajamo inicijativu predsjedavajućeg OV-a Vareš Josipa Malbašića o ispitivanju mogućnosti za osnivanje Fondacije za prikupljanje sredstava za liječenje građana Vareša u inozemstvu. Načelnik Hamdo Fatić i Centar za socijalni rad Vareš, kao nositelji aktivnosti, bi do naredne sjednice trebali pripremiti informaciju o toj mogućnosti.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5503

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 26796

Ovaj Mjesec 193451

Ukupno 13760603

Currently are 294 guests and no members online