Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški volonteri u akciji „72 sata bez kompromisa“

14 Tra 2016
7314 times

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II"

i Vrhbosanska nadbiskupija od 27. do 30. rujna 2012. godine proveli su akciju pod nazivom "72 sata bez kompromisa". Akcija je okupila više od 850 mladih iz 52 različita mjesta koji su tijekom tri dana volontirali u 22 lokalne zajednice i u više od 50 različitih projekata. Cilj ove akcije je bio iskazati međugeneracijsku solidarnost i razumijevanje te pomoći onima kojima je potrebna.
U navedenu akciju uključila se skupina od 5 volontera iz Vareša: Kristina Anđić, Luka Idžaković, Karlo Paviglija, Elmedina Tirić i  Martina Vidović koji su pravi dokaz da vareška mladost ipak ne ljenčare, nego i radi, uz to još i volonterski. Vareški volonteri su u petak 28. rujna 2012. godine otputovali u Tolisu na volontiranje bez kompromisa, što zapravo znači da do samog početka akcije i dolaska u župu u kojoj su bili smješteni nisu znali što trebaju raditi. U Tolisi, nedaleko od Orašja dočekalo ih je sedmero domaćih volontera, a zajednički zadatak bio im je uređivanje knjižnice u samostanu  Tolisi, uz upute fra Marijana Živkovića, gvardijana župe Tolisa.

Kroz rad i druženje brzo su se sklopila nova prijateljstva,  a posao je bio završen već u subotu, 29. rujna, prije podne. Ostatak dana volonteri su iskoristili za druženje, upoznavanje, smijeh i zabavu. Ovdje treba istaknuti gostoljubivost volontera iz Tolise koji su činili sve kako bi našim mladim sugrađanima ugodili i kako bi im boravak u ovom mjestu u srcu Posavine bio što ljepši. A kako svemu što je lijepo brzo dođe kraj, tako su se i novi prijatelji rastali u nedjelju, 30.rujna, prepuni pozitivnih emocija uz tvrdnje da će druženje i volontiranje dugo pamtiti.Kristina, Luka, Karlo, Elmedina i Martina zaslužili ste jedno veliko bravo za obavljeni posao i vaš volonterski angažman!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3396

Jučer 7940

Ovaj Tjedan 45440

Ovaj Mjesec 32145

Ukupno 14040099

Currently are one guest and no members online