Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ena Pezo učenica generacije MSŠ Nordbat2

02 Lip 2016
27513 times

Izuzetno skromna i jako draga i pametna učenica, koja je kroz cijelo svoje školovanje

bila odlikašica i istaknula se kroz volontiranje i rad s djecom proglašena je za učenicu generacije Mješovite srednje škole Nordbat 2 Vareš u šk. 2015./2016. godine. Njeno ime je Ena Pezo i u naredne recima ćete doznati nešto više o njoj. Rođena je 18.11.1997. godine i jedino je dijete Sanele i Đeme Peze. Osnovnu školu završila je u Varešu. Jako voli raditi s djecom i nekoliko godina je posvetila volontiranju u Udruženju Narko ne iz Sarajeva. najdraža glazba joj je ona iz kategorije ex yu rocka, jer u tim pjesmama i stihovima jednostavno pronalazi sebe. A od pisaca najdraža su joj djela Meše Selimovića, čije je citate ispisivala i po koricama školskih bilježnica. Najviše je voljela satove kemije i fizike, uvijek ju je fascinirao svemir i nebeska prostranstva.
Enina sjećanja na srednjoškolske dane su šarolika. Kaže - svaka generacija  učenika ima mnogo: interesantnih, veselih, tužnih ali i ružnih detalja. Ali to se zaboravi. Pamte se druženja i prijateljstava koja ostaju za cijeli život. A tu je i neizmjerna zahvalnost svim profesorima koji su im nesebično prenosili znanje. Posebna je zahvalan razredniku prof. Nerminu Libriću, koji joj je, kao i svim prijateljima iz razreda, bio velika podrška i u lijepim školskim danima, ali i u onim tmurnim.
Iako sam malo i namučila ovih godina, na kraju iskreno kaže kako ništa od toga nije bilo uzaludno.  Raznoliko znanje koje je stekla u gimnaziji smatra dragocjenim, jer misli kako čovjek s takvim znanjem ima bolju moć rasuđivanja i razmišljanja, te će se lakše snaći u raznim situacijama i lakše pronalazi rješenja za probleme koje život donosi.  Planira upisati Fakultet za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, smjer zrakoplovni promet.  Ono što je Eni najbitnije jeste da postignute rezultate opravda kroz akademsko obrazovanje, u što ne sumnjamo.
Ena je na maturalnoj zabavi, prilikom proglašenja učenicom generacije i uručenja diplome od strane direktora MSŠ Nordbat 2 prof. Damira Petrovića, svojim prijateljima iz školskih klupa i svim profesorima održala kraći govor, koji prenosimo u cijelosti:
"Svaki moj nezreli san ostade zapisan na istrošenim drvenim klupama. Svaku misao i ideju, želju i tajnu podijelih sa njima. A svaku sreću i tugu dijelih sa vama, moja generacijo. Četiri pune godine se prošetaše laganim korakom, a meni se čini kao da projuriše praćene snagom vjetra uz blagi i nježni miris proljeća. Miris koji nam je uljepšavao dane i držao nas zajedno. Mi smo predivni i veoma neobični miris jednog proljeća.
Ja vam, draga moja generacijo, želim neizmjernu sreću i uspjeh u daljnjim razdobljima života. Nećemo ih dijeliti zajedno, nego će svako od nas živjeti vlastitu kapljicu kiše, boju duge i sjajnu zraku sunca. Borite se. Držite haljine i odijela života čvrsto u svojim rukama, jer tu leži sva kontrola. Ako im kiše i snjegovi izblijede boje i pocijepaju tkanine, ne brinite se, jer će toplo zlatno sunce vratiti stari sjaj. U olujnim i uzburkanim morima, kada budete korak do potonuća, sjetite se proljetnog šarenila i predivnog mirisa. Čuvajte ga, u crvenoj sehari i neka svaki njen ritmični otkucaj vrati nadu i donese bolje sutra. Nemojte biti lijeni kamenčić koji samo čeka da ga snaga bistrog potočića pomakne s mjesta, nego vi budi brzi, vrijedni i uporni potočić. Gradite nove mirise i nove mostove prijateljstva, ljubavi i dobrote. I nikada im ne dajte da se ruše. Bit će puteva, raskrsnica, stranputica i litica, ali znajte da uvijek imate umnu moć letenja. Neka vam volja bude najbolji pokretač.
Dragi moji profesori i profesorice, besprijekorno sam vam zahvalna na prenesenom znanju. Na svim stvarima koje ste rado činili za mene, i za svakoga od nas. Danas, sutra ja se mogu pohvaliti vama kao dobrim profesorima, ali najprije vama kao najboljim osobama. Želim vam da imate veliko strpljenje s narednim generacijama. Budite najbolji uzori i najsigurnija podrška. Ostanite nesebični i uvijek rado dijelite neprocjenjive listove znanja. Koliko znamo, toliko i vrijedimo, zar ne?!
A večeras, moja generacijo, budimo razigrani leptiri i uživajmo u najveselijoj pjesmi i plesu do sada. Budite kraljevi i budimo kraljice ljepote. Mahnimo krilima za čarobnu noć, za naše dane, za nas. Neka melodija svojim nestrpljivim notama ukrasi ovu divnu večer, i sačuva je duboko u nemirnu kutiju nota sjećanja, različitih boja i zvukova, glasova i instrumenata. Pamtimo je, pamtimo nas i našu najbolju generaciju. Hvala vam za sve, moji veseljaci".
Hvala i tebi Ena, što si tako vrijedna i pametna djevojka. U ime redakcije radio Bobovca iskrene čestitke na postignutoj tituli učenice generacije. Pred tobom je sigurno uspješna budućnost. Neka te prati sreća!

Ena1
Ena
Ena3
Ena2
Ena4
Ena5
Ena6

Rate this item
(3 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2284

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 7199

Ovaj Mjesec 137457

Ukupno 13704609

Currently are 84 guests and no members online