Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareška djeca poručila - We go together!

06 Lip 2016
7045 times

Vrijeme je za MIR (It is time for MIR) naziv je projekta koji implementira

Caritas Bosne i Hercegovine, a financira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a koji za cilj ima promicanje međuetničkog dijaloga i jačanje međuetničke suradnje.
Spomenutim projektom obuhvaćena su djeca i mladi iz ranjivih skupina u tri općine u BiH - Vareš, Bijeljina i Zenica. U sklopu ovog projekta JU Dom porodica Zenica, Mala škola Vareš i romsko udruženje Otaharin iz Bijeljine su pripremili vlastite mini projekte, te jedan zajednički, doznali smo od Ivone Zurovac, voditeljice projekta iz Caritasa BIH.
Prvi su svoj mini projekt „We go together!“ pripremili mladi i njihovi odgajatelji iz Male škole Vareš čija je završnica održana 03. lipnja 2016. godine u Varešu. Tako su djeca iz Mlae škole zajedno sa svojim vršnjacima iz Vareša imali priliku uživati u cjelodnevnim aktivnostima – simboličnoj plesnoj koreografiji nakon koje je organizirana radionica nenasilne komunikacije i nenasilnog rješavanja sukoba u kojoj su sudjelovali svi nazočni, davali svoja mišljenja te zajednički dolazili do zaključaka. Potom je organiziran prethodno dogovoreni posjet vjerskim institucijama u Varešu: džamiji, katoličkoj i pravoslavnoj crkvi. Ovom prigodom mladi su čuli nešto više o različitim vjerskim običajima, te su imali priliku postaviti pitanja i razgledati vjerske objekte. Kraj druženja je obilježio posjet lokalnom ribnjaku na kojem su mladi imali ručak kao i timske igre s ciljem jačanja suradnje.
“Doista mi je bila čast raditi i posvetiti se ovakvoj vrsti projekta. Lijepo je znati da živiš okružen ljudima koji su, bez obzira na vjeroispovijest i još mnogo drugih stvari koje nas razlikuju, u svakom trenutku pokazali ljudskost i susretljivost. Posebno bih istaknula reakcije onih zbog kojih je ovaj projekt i rađen - na kraju dana mladi koji su učestvovali u radionicama su pokazali veliko oduševljenje, radost i prijateljstvo, te se od srca zahvalili na prilici koju smo im pružili da još više rade na svojim prijateljstvima.  Vidjeti da trud nije uzalud, da njihovu komunikaciju i druženje ne ometaju razlike među njima, već da ipak u svemu mogu pronaći nit koja ih povezuje je neprocjenjivo”, izjavila je Sanja Franjić, odgajateljica ustanove Mala škola Vareš.
Dodajmo da je Dom porodica Zenica 04. lipnja 2016. godine organizirao završnicu svog projekta „Igra spaja sve“ u Banjoj Luci u suradnji sa JU Dom "Rada Vranješević" Banja Luka koji su ugostili odgajatelje i mlade iz JU Dom porodica Zenica. Treći projekt „Razlike na nulu“ udruženja Otaharin bit će finaliziran i prezentiran 17.lipnja 2016. godine u Bijeljini.
Posebna centralna aktivnost organizirat će se 18. lipnja 2016. godine u Zenici u vidu susreta djece iz Mala škola Vareš, JU Dom porodica Zenica i članova udruženja Otaharin koji će jedni drugima, kao i svim zainteresiranima, gostima i medijima, prezentirati svoje pojedinačne, ali i zajednički projekt.

IMG0050-Kopiraj
DSC15861-Kopiraj
IMG0086-Kopiraj
IMG9919-Kopiraj
IMG9920-Kopiraj
IMG9921-Kopiraj
IMG9922-Kopiraj
IMG9923-Kopiraj
IMG9924-Kopiraj
IMG9925-Kopiraj
IMG9926-Kopiraj
IMG9927-Kopiraj
IMG9928-Kopiraj
IMG9929-Kopiraj
IMG9932-Kopiraj
Posjeta-damiji-u-Vareu-Kopiraj
Posjeta-Katolikoj-crkvi-u-Vareu-Kopiraj
Posjeta-Pravoslavnoj-crkvi-u-Vareu-Kopiraj
Radionica-3-Kopiraj
Radionica-1-Kopiraj
Radovi-mladih-Kopiraj
Uesnici-Vare-Kopiraj

Last modified on Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016 12:26
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6367

Jučer 6808

Ovaj Tjedan 18308

Ovaj Mjesec 178371

Ukupno 13962815

Currently are 89 guests and no members online