Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Festival folklora u Olovu

21 Srp 2016
4577 times

U subotu 23.07.2016.godine Kulturno udruženje “Tika-Tak“ Olovo odnosno  Folklorni ansanbl koji slavi 20.godina svog rada i postojanja

organizuje veče foloklora pod nazivom „Folklorni festival prijateljstva Olovo 2016“.Na festivalu će pored domaćina i tamburaša nastupiti još osam kulturno umjetničkih društava iz BiH i susjedne Hrvatske .Ovaj tradicionalni festival folklora  održavao se svake godine u ljeto i nakon  male pauze ponovo je na radost mnogih  vraćen u ljetni kalendar dešavanja u gradu. Podršku ovom projektu pružila je Općina Olovo i JU OŠ“Olovo“i MSŠ“Musa Ćazim Ćatić“kao i brojni sponzori i prijatelji udruženja“Tik-Tak“.
Prema riječima Senada Omerovića koreografa koji je na čelu Folklornog ansanbla od osnivanja, koji čine uglavnom mladi ljudi učenici, studenti i drugi, kao i do sada u 19.00 sati je planiran svečani defile ulicama grada u kojem će učestvovati svi koji će nastupiti na festivalu.
-Tokom svečanog defila kroz grad predvidjeli smo da svi učesnici zastanu i zaigraju zajedničko kolo prijateljstva a potom da prošetaju i promovišu svoje društvo ,učesnike i tradicionalne nošnje u kojima će nastupiti.Na pozornici Gradske tržnice na otvorenoj sceni od 20.00 sati počinje dvosatni program „Folkornog festivala prijateljstva“ koji će otvoriti Općinski načelnik Đemal Memagić.Na početku je planirana retrospektiva rada našeg Folklornog anasanbla kroz nekoliko društava do danas,koji ove godine slavi 20 rođendan i što je možda najbolji način da proslavimo ovaj rođendan sa našim sugrađanima i gostima u našem gradu,ističe Omerović.
Festival folkora ranijih godina okupljao je veliki broj građana iz zemlje i dijaspore a organizatori se nadaju da će tako biti i ove godine.
Podršku ovom projektu pružila je Općina Olovo i JU OŠ“Olovo“i MSŠ“Musa Ćazim Ćatić“kao i brojni sponzori i prijatelji udruženja“Tik-Tak“.
Medijski pokrovitelj manifestacije kao i uvijek do sada je Radio Olovo.

Informaciju preuzeli od kolega s radio Olova

Last modified on Nedjelja, 31 Srpanj 2016 07:14
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7880

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 34952

Ovaj Mjesec 195015

Ukupno 13979459

Currently are 139 guests and no members online