Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Viteški akordi oduševili Varešane

02 Kol 2016
3120 times

Ljeto u Varešu ove godine karakterizira niz kulturnih, zabavnih

i sportskih događaja, a jedan od takvih zbio se u subotu navečer, 23. srpnja u vareškoj crkvi sv. Mihovila.
Na poziv župnika fra Mirka Majdandžića vareškim zaljubljenicima u glazbu predstavila se mješoviti pjevački ansambl Viteški akordi.
Voditeljica ovog ansambla, koji je osnovan poratne 1997. godine, u teškim vremenima je prof. glazbe Olga  Krezić, a ansambl broji 15 članova. Na repertoaru imaju preko 150 skladbi duhovne, tradicionalne, ljubavne, narodne, domoljubne i zabavne tematike, koje izvode isključivo na a capella način (bez glazbe).  Nastupali su širom naše zemlje, susjedne Republike Hrvatske i uvijek doprli do srca i duša publike. Kako reče fra Mirko - bez Viteških akorda nezamisliv je bilo koji kulturni događaj na području središnje Bosne. Uveličali su brojne književne večeri, tradicionalno nastupaju na koncertima za Božić i Uskrs, a četiri puta su  predstavljali BiH na međunarodnim festivalima pjevačkih ansambala.
U izjavi za radio Bobovac prof. Krezić s ponosom ističe: "Nastupali smo i uz velike pjevačke zvijezde  - Gertrudu Munitić, Ivicu Šarića, Terezu Kesoviju i druge. Iduće godine ćemo obilježiti veliki jubilej - 20 godina postojanja i djelovanja i u planu nam je to proslaviti na velika zvona".
Do tada će Viteški akordi zabilježiti još puno emotivnih nastupa i još će dugo odjekivati pjesme koje ove tople srpanjske večeri najviše dotakle srce vareške publike - Ružo moja crvena, neubrana mladosti... , Slušajte ih kako zvone stara zvona moga grada.... i Podsjeti me što to bješe ljubav i bar na  tren bit zaljubljen....

Viteskiakordi
Viteskiakordi1
Viteskiakordi3
Viteskiakordi2
Viteskiakordi4
Viteskiakordi5
Viteskiakordi6
Viteskiakordi7
Viteskiakordi8
Viteskiakordi10
Viteskiakordi11
Viteskiakordi9
Viteskiakordi12
Viteskiakordi13

Last modified on Srijeda, 03 Kolovoz 2016 10:36
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4034

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 40045

Ovaj Mjesec 200108

Ukupno 13984552

Currently are 134 guests and no members online