Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dobitnici Povelje Boško Andrić i Općina Vareš

27 Lis 2016
2940 times

U Olovu je 26.10.2016.godine, u okviru manifestacije Dani europskog naslijeđa,

održan okrugli stol na kome su o kulturnoj baštini Olova i Vareša kroz devet tematskih predavanja govorili prof. dr. Esad Kurtović, mr. Edin Bujak, mr. Zvonko Martić, akademik prof. dr. Dževad Karahasan, Boško Andrić, Matija Bošnjak, mr. Mirzah Fočo i Emir Softić.

Po završetku okruglog stola održana je svečanost dodjele Povelja zaslužnim institucijama i pojedincima, za doprinos i očuvanje kulturne baštine Bosne i Hercegovine. Ovogodišnji dobitnici su Ministarstvo civilnih poslova BiH, općine Vareš i Olovo i Boško Andrić.

Svi dobitnici su se zahvalili na ovom značajnom priznanju, a Boško Andrić je prilikom dodjele Povelje rekao: "Večeras se u mom životu, nakon  20 godina, zatvorio krug. Narednih dana na društvenim mrežama pokazat ću što i tko stoji iza ove Povelje koja mi je dodijeljena. Sav moj angažman imao je za cilj da konačno počnemo vrednovati kako kulturno, tako i prirodnu baštinu i da moj Vareš krene putevima gospodarskog oporavka, a da onaj grad koji je bio mjesto rudarstva i rudara, ostane u našim sjećanjima i knjigama."

Povelje je dobitnicima uručila federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović.

Povelja
Povelja1
Povelja2

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2368

Jučer 6808

Ovaj Tjedan 14309

Ovaj Mjesec 174372

Ukupno 13958816

Currently are 82 guests and no members online