Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tomislava Pejčinović osvojila nagradu Ekonomskog fakulteta UNSA

09 Stu 2016
5112 times

Naša sugrađanka Tomislava Pejčinović, studentica III. godine Ekonomskog

fakulteta Univerziteta u Sarajevu na najbolji mogući način dokazala je da se učenje, trud i rad itekako isplati. Naime, Tomislava je za svoj rad prijavljen na natječaj za nagradu prof. dr. Janko Klobučar objavljen na web stranici fakulteta osvojila prvu nagradu!
Donosimo i pojedinosti o nagradi i nekoliko crtica iz Tomislavinog  životopisa.

Tomislava je rođena 18.07.1995. godine u obitelji Tihomira i Biljane Pejčinović. Osnovnu školu, te srednju ekonomsku školu završila je u Varešu. Studij ekonomije u Sarajevu upisala je  2014. godine kao redovita studentica. Treba napomenuti da je Tomislava prvu i drugu godinu studiju završila već u ljetnom ispitnom roku.  Odlučila se za smjer "Industrija bankarstva i osiguranja".

Na naše pitanje kako je uopće saznala za natječaj Tomislava kaže: " Dana 07. srpnja 2016. godine natječaj je objavljen na stranici fakulteta. Obitelj prof. Klobučara osnovala je jednu godišnju nagradu pod nazivom „Nagrada prof. dr. Janko Klobučar“  za najbolji rad studenta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na predmetima Računovodstvo ili Poslovne financije. Rad je trebao biti akademski aktualan, te napisan na 20 do 30 stranica teksta. I tako je sve počelo".

Tomislava dodaje: " Odlučila sam napisati rad na temu "Važnost izvedenih vrijednosnih papira u upravljanju rizicima" iz oblasti poslovnih financija.  Jednostavno cilj mi je bio vidjeti koliko mogu i koje su moje mogućnosti kao studentice kada je u pitanju pisanje znanstvenih radova.  Nisam očekivala da će stručna komisija proglasiti moj rad najboljim i da ću upravo ja dobiti ovu nagradu.  Nagrada  u iznosu od 1.000 KM sa prigodnom plaketom uručena mi je na dan obilježavanja godišnjice Fakulteta. Bilo je to 14. listopada 2016. godine u hotelu Holiday u Sarajevu gdje je upriličena proslava 64. godišnjice Ekonomskog fakulteta UNSA. Proslavu su uveličali profesori i asistenti, te najbolji studenti Ekonomskog fakulteta".

Pitali smo Tomislavu kako se osjećala kada je saznala da je upravo ona dobitnica ove prestižne nagrade i priznanja, na što nam je rekla: " Kada me sada već bivši dekan prof. dr. Željko Šain obavijestio da sam dobila nagradu bila sam jako, jako sretna. Prvenstveno zato što za mene ova nagrada predstavlja određeno priznanje za sav moj trud i zalaganje kroz prethodne dvije godine studiranja na ovoj prestižnoj visokoškolskoj ustanovi.  Ujedno nagrada će mi pomoći da nastavim svoje školovanje i nakon prvog ciklusa".

Našoj Tomislavi u ime redakcije radio Bobovca upućujemo velike čestitke na nagradi i želimo puno uspjeha u daljnjem akademskom obrazovanju, ne sumnjajući da je pred njom svijetla budućnosti u oblasti ekonomije.

Tomislavanagrada

Last modified on Srijeda, 09 Studeni 2016 11:36
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 538

Jučer 8232

Ovaj Tjedan 538

Ovaj Mjesec 37519

Ukupno 14045473

Currently are 139 guests and no members online