Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

OI Zvijezda Vareš dobio priznanje Viteški odred

02 Pro 2016
2866 times

Subota 26.studenog 2016. godine ostat će upisana u povijest Odreda

izviđača Zvijezda Vareš zbog jednog iznimno lijepog i vrijednog priznanja. Riječ je o uručenju lente Viteškog odreda 2016., koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos u radu i razvoju izviđačke organizacije. Ovo vrijedno priznanje članovima Odreda Zvijezda uručeno je na svečanoj akademiji na Ilidži upriličenoj povodom 101. godišnjice skautskog pokreta u BiH, te 65. obljetnice izviđačke organizacije i Dana izviđaštva.

Kako doznajemo priznanje Viteški odred je dodijeljeno prvi puta nakon 1996. godine, a da bi jedan Odred mogao ući u izbor za ovo najveće kolektivno priznanje koje Savez izviđača Federacije BiH dodjeljuje trebalo je ispuniti niz kriterija, predano raditi i njegovati izviđačke postulate, organizirati razna natjecanja i manifestacije poput logorovanja, zimovanja, te ono što je u cijeloj priči jako važno - razvijati prijateljske veze s drugim odredima.
Sve ove kriterije u 3 godine djelovanja ispunili su ove godine Odredi iz Vareša i Banovića, a po odluci Štaba odreda lentu su imali čast preuzeti: Nađa Imamagić, Reo Čurtić i Belmin Rožajac

Pored zvanja Viteškog odreda, u okviru Svečane akademije dodjeljena su priznanja i odlikovanja za tri vrijedne članice vareškog Odreda. Zvanje "Izviđač Vitez" dobile su Andrea Djaković, Matea Terzić i Sonja Ružić.  Ove tri vrijedne djevojke i studentice sudjelovale su u svim akcijama Odreda, veliki broj akcija su same planirale i provele, predstavljale Odred u zemlji i inozemstvu, prenosile ljubav prema izviđaštvu na mlađe generacije. A kako su nam u razgovoru rekle - priznanje im jako puno znači, to je priznanje i dokaz da su vrijedno radile i ujedno poticaj da i u budućnosti budu dio novih izviđačkih akcija.

Na naš upit da opiše što ovo vrijedno priznanje znači za vareške izviđače Božidarka Dodik, jedna od osnivača Odreda izviđača Zvijezda Vareš s ponosom je istaknula: "Ovaj vikend bio nam je ispunjen silnim uzbuđenjima, i mislim da ne postoji osoba koja je iz Vareša, ili na neki način vezana za Vareš, a da nije ispunjena ponosom zbog ovakvog uspjeha vareških izviđača! Vrijeme i trud koji se ulaže u rad sa djecom i mladima, uvijek bude stostruko nagrađen - njihovim osmjesima, sjajem u očima i neizmjernom količinom pozitivne energije! I upravo na taj način, izviđači cijelog svijeta ostvaruju ono čemu svi težimo - da gradimo bolji svijet".

Ujedno se zahvalila roditeljima i prijateljima koji su pomogli oko prijevoza do Ilidže, a to su: TRD Vareš i direktorica Sevledina Gondžo, Mala škola Vareš, Mirela Erlbek-Subašić, Stanislav Djaković, Maja Ajanović, Mirza Imamagić, Amena Rožajac i brđani koji su uvijek spremni priskočiti u pomoć.

Što reći na kraju osim da smo kao Varešani uistinu ponosni što imamo ovakvu mladost! Od srca čestitamo svim članovima viteškog OI Zvijezda Vareš od načelnika do onih najmanjih - poletaraca i pčelica i želimo da još dugo,dugo budete ponos i najbolji ambasadori našeg Vareša. B-R-A-V-O, B-R-A-V-O, B-R-A-V-O!

Viteskiodred
OI-Vitezovi
Viteskiodred1
Viteskiodred2
Viteskiodred3
Viteskiodred4
Viteskiodred5
Viteskiodred6
Viteskiodred7
Viteskiodred8
Viteskiodred9
Viteskiodred10
Viteskiodredx

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2799

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 2799

Ovaj Mjesec 213014

Ukupno 13997458

Currently are 168 guests and no members online