Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

7. tradicionalno božićno druženje Majdančana

27 Pro 2016
4246 times

U večernjim satima 26. prosinca 2016. godine pred

crkvom sv. Barbare u Vareš Majdanu održano je 7.  tradicionalno božićno druženje Majdančana i njihovih prijatelja.

Ni prilično niske temperature nisu spriječile okupljanje preko 30 osoba željnih druženja, smijeha i veselja. A dobne granice od 5 koliko je imala mala Milica, pa preko 80 godina. Družilo se uz tradicionalne božićne pjesme, vesele bećarce, tamburice, a i poigralo kolo. Uživo je na harmonici zasvirao Ivica Paviglija. U gastro ponudi bili su sve sami domaći specijaliteti - božićni kolačići, slane kiflice, sušeno meso i mesni proizvodi, sirevi, rakija, likeri i sokovi. Svatko je donio ponešto i za tren je stol bio prepun.

Posebnost druženja bila je prigodna tombola sa preko 30 nagrada - i simboličnih, ali i vrijednih. Sve to ne bi bilo moguće bez brojnih pokrovitelja, a to su već godinama: mesnica Franjić i vlasnik Dražen Franjić, butik Dar i Vlasnica Marija Rožajac, trgovinska radnja Poljooprema i Vlasnici Fina i Egen Sučić, poduzeće MPM i braća Marošević, knjižara Ami i vlasnica Zdenka Kokor , fotografska radnja Barnjak i vlasnici Alojzija i Lucija Barnjak, cvjećarna Palma i vlasnici Snježana i Rajko Tomić, trgovinska radnja Dijana i Vareš Majdan i vlasnica Dijana Rahić, udruga Hrvatski radiša podružnica Vareš, te medijski pokrovitelj Hrvatski radio Bobovac Vareš.

Po prvi put ove godine tombola se prodavala po simboličnoj cijeni od 1 KM, a sav prikupljeni novac od prodaje Majdančani će dati za uvođenje grijanja u župnoj crkvi sv. Mihovila u Varešu.
Druženje je završeno prigodnim vatrometom, kao i svih prethodnih godina.

Cilj ovakvog okupljanja je druženje i njegovanje zajedništva, jer Božić je upravo takav blagdan. Kako je važno da obitelj tada bude zajedno, važno je i da se radost dijeli sa susjedima i prijateljima, da se veseli i pjeva. 

Nadamo se da će nas iduće godine na druženju biti i puno više, a već razmišljamo i o novih sadržajima druženja u cilju privlačenja većeg broja osoba - poručuju organizatori.

bozicno-druzenje-majdan1
bozicno-druzenje-majdan2
bozicno-druzenje-majdan3
bozicno-druzenje-majdan4
bozicno-druzenje-majdan5
bozicno-druzenje-majdan6
bozicno-druzenje-majdan7
bozicno-druzenje-majdan9
bozicno-druzenje-majdan8
bozicno-druzenje-majdan10
bozicno-druzenje-majdan11
bozicno-druzenje-majdan12
bozicno-druzenje-majdan13
bozicno-druzenje-majdan15
bozicno-druzenje-majdan14
bozicno-druzenje-majdan16
bozicno-druzenje-majdan17
bozicno-druzenje-majdan18
bozicno-druzenje-majdan19
bozicno-druzenje-majdan20
bozicno-druzenje-majdan22
bozicno-druzenje-majdan23
bozicno-druzenje-majdan21
bozicno-druzenje-majdan24

Last modified on Srijeda, 28 Prosinac 2016 13:59
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 335

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 36346

Ovaj Mjesec 196409

Ukupno 13980853

Currently are 118 guests and no members online