Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški srednjoškolci u projektu "Kako si?"

07 Velj 2017
4518 times

Drugo školsko polugodište je zvanično počelo 30. siječnja/januara 2017. godine

u mnogim školama našeg kantona. Tada su i srednjoškolci, članovi Mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog počeli sa realizacijom prve aktivnosti u 2017. godini koja nosi naziv “Kako si?”. Glavni cilj aktivnosti je prikazati koliko mladi brinu o svom okruženju: o kolegama, građanima svojih lokalnih zajednica i o svojoj domovini, Bosni i Hercegovini. Učenici navode kulturu i lijepu riječ kao obavezu, da bi ostvarili svoje pravo – pažnju. Zato pružaju lijepe riječi jer su one nešto najjednostavnije i najljepše što mogu pokloniti. Oni drugima pružaju brigu i sve što očekuju zauzvrat jeste jedan veliki osmijeh.

- U početku je svima bilo čudno – obični papir, jednostavno pitanje, ali koja je svrha toga ? Zatim, kada smo im objasnili o čemu se radi, bilo im je drago što neko ipak brine i njima - pa makar to bilo najjednostavnije pitanje na papiru. Naišli smo na podršku svih i to nam je bio vjetar u leđa da nastavimo sa ostalim projektima. Papiri su polijepljeni na svim oglasnim pločama, srednjoj i osnovnoj školi u Varešu, ističu organizatori.

Projekt " Kako si ? " u Varešu je uspješno realiziran. U projektu su sudjelovali učenici VU Mješovite srednje škole "Nordbat-2" i građani su bili veoma zainteresirani za projekt.
- Ono što je meni bilo posebno drago je kada sam ugledala onaj osmijeh na licu dok su pročitali to pitanje, jedna žena nam je dok smo lijepili papire prišla i samo rekla '' Hvala vam! ''.

U početku je to bilo malo čudno, ali onda smo shvatili koliko je zapravo ljudima potrebno to najobičnije pitanje i njihov dan se odmah popravi - kazala je Merisa Mujčić, predsjednica VU Mješovite srednje škole "Nordbat-2" .

kakosi1
kakosi2
kakosi3

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3832

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 47568

Ovaj Mjesec 207631

Ukupno 13992075

Currently are 118 guests and no members online