Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uspješna prezentacija vareških proizvoda na Gastro festu

15 Svi 2017
5528 times

Od 10. do 13. svibnja 2017. godine u Sarajevu

se održavao 10. Gastro fest: Hrana sa sevdahom, na kojem su jako uspješnu prezentaciju vlastitih proizvoda imali i naši sugrađani, bilo kao pojedinci ili članovi nevladinih udruženja.

Na dva štanda postavljena na Trgu kod Ekonomskog fakulteta svoje proizvode predstavili su: kovačija Vijačkić iz Oćevije, Eko farma Duboštica, Forum žena Strica Zaruđe, farma Josipa i Aleksandre Babić Zaruđe, farma Mirnesa i Dženane Ajanović Planinica, Udruga Izvorno vareško, Udruženje žena za ruralni razvoj „Zvijezda“, seosko gazdinstvo "Grga" Zaruđe i Ranka Miletović s Pogari.

Odlazak Varešana na Gastro fest organizirala je Općina Vareš u suradnji s Turist info centrom Vareš, a sva tri dana trajanja sajma uz vareške izlagače bio je Boško Andrić, viši referent za izradu, praćenje projekata i zaštitu okoliša u Općini Vareš.

Kako doznajemo od gosp. Andrića, kojeg smo telefonski ugostili u programu radio Bobovca kako bi nam dočarao dio atmosfere s Gastro festa, vareški štandovi su bili jako dobro posjećeni, imali su najkompletniju ponudu i tako još jedanput pokazali svu raskoš vareških proizvoda, rukotvorina i zanatskih proizvoda.

Koliko smo mi Varešani međusobno povezani, potkrepljujemo činjenicom da su vareške izlagače obišli brojni Varešani koji žive u Sarajevu i drugim gradovima, te brojni prijatelji Vareša. Tako su npr. drugog dana Gastro festa Varešane obišli Mladen Rudež, Sejo Lisak, Hajrudin Berisalić, Čedo Novaković. Trećeg i ujedno posljednjeg dana Gastro festa svoje sugrađane posjetio je osbno i vareški načelnik Zdravko Marošević, potom , brigadir OS BiH Mario Andrić, fra Damir Pavić, nekadašnji prvotimac i član čuvene postave NK Vareš Momo Stefanović, paroh Vanja Jovanoviću sa suprugom Oliverom i brojni drugi.

Bio je ovo još jedan uspješan događaj koji je Vareš postavio tamo gdje mu je i mjesto – u središte turističke ponude sarajevske regije sa svim svojim kulturnim, povijesnim, turističkim i gastronomskim potencijalima. (foto. Boško Andrić, Vesna Hinger i ostali izlagači Gastrofesta)

gastrofest1
gastrofest2
gastrofest4
gastrofest3
gastrofest6
gastrofest7
gastrofest5
gastrofest8
gastrofest10
gastrofest11
gastrofest9
gastrofest13
gastrofest12
gastrofest14
gastrofest15
gastrofest17
gastrofest16
gastrofest18
gastrofest19
gastrofest20

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4146

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 47882

Ovaj Mjesec 207945

Ukupno 13992389

Currently are 108 guests and no members online