Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo - 3. Međunarodnu likovnu koloniju „Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva“ Borovica 2017.

25 Svi 2017
2835 times

Idući vikend Vareš i njegova okolica

imat će sadržajan kulturni život. Naime, zadovoljstvo nam je najaviti 3. Međunarodnu likovnu koloniju „Umjetnost u šumi zaboravljenog kraljevstva“  Borovica 2017., koja će se održati od 02. do 05. lipnja koju vodi naš umjetnik Stjepan Šimić Pepi.
Već tradicionalna Art Colony Borovica se održava na prostorima srednjevjekovnog kraljevskog grada Bobovca i u njegovoj neposrednoj blizini. Započet će okupljanjem narednog petka (2. lipnja) u caffe baru „Jazz in The House“ i prijemom u uredu načelnika općine Vareš Zdravka Maroševića.

Kako doznajemo od organizatora ovogodišnje Kolonije, sudjelovanje na koloniji potvrdili su slikari iz Austrije (Margit Preis i Hans Glaser), Bugarske (Desislava Anakieva i Vlado Vesselinov), Hrvatske (Josip Škerlj, Ana Marija Botteri Peruzović, Hrvoje Marko Peruzović, Cvjetana Bazina Periša, Diana Jurin Marić, Neven Jakovljević, Jelena Grgić, Mišo Baričević, Slovenije (Iva Davidovič, Jerca Šantej i Vesna Davidovič) , BiH (Nelisa Baždar, Ernesto Markota, Goran Milinković, Matea Martinović, Megi Kunštek, Mišel Stojanović, Snižana Romanović, Tatjana Rukavina, Trpimir Grgić, Višeslav Lučić i Željko Koren). Osim njih tu su i 4 vareška umjetnika - Ivica Vlašić (Livno) Mario Parić (Knin), Dubravko Tokmačić (Vareš) i Stjepan Šimić Pepi (Stolac).

Zalaganje za ravnomjernost kulturnog razvitka, promicanje kulturne raznolikosti i međukulturnog dijaloga kroz gostovanja u ovoj koloniji, plod su suradnje voditelja kolonije Stjepana Šimića Pepija, HDLU Zagreb, DHLU Federacije BiH, „Zavoda MUK QRA“ Sevnica iz Slovenije i samostalnih umjetnika iz regije.

Sudionicima kolonije i ove godine pripremljen je raznolik program, pa će tako osim likovnih radionica, moći uživati i u obilasku kulturno povijesnih znamenitosti i nacionalnih spomenika općine Vareš (kraljevskog grada Bobovca, stare vareške crkve sv. Mihovila), potom će moći vidjeti vareški stari kameni most iz 16. stoljeća, rudarsku jamu Droškovac, Radakovu stijenu i Kraljevu jamu u Borovici.

Kada su koncerti i književno poetski sadržaji u pitanju izdavajamo glazbeno-scenski nastup Vareških tamburaša, koncert Mješovitog vokalnog sastava Art Vivo iz Sarajeva s dirigentom Danijelom Žontarom i sopranisticom Aidom Čorbadžić na Bobovcu, poetsku večer na Bobovcu na kojoj će se predstaviti dubrovački književnik i predsjednik Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro, te rock koncert Taxi Banda iz Zenice na završnoj večeri u caffe baru Jazz in The House.

Organizatori su i ove godine mislili i na najmlađe i željeli im ponuditi edukativno -zabavne sadržaje. Tako će likovnu radionicu za djecu iz Male škole sestara franjevki Vareš, voditi će slikarica Tatjana Rukavina iz Sarajeva.

Bit će ovo još jedan lijep i značajan događaj koji će Vareš predstaviti u lijepom svjetlu. Donosimo i kompletan program Kolonije:

PROGRAM MEĐUNARODNE LIKOVNE KOLONIJE BOROVICA 2017

Petak 2.6.2017:

13,00 h    Okupljanje sudionika u caffe baru Jazz in the House Vareš
13,00 h    Pozdravni skup u Uredu načelnika općine Vareš                 
13,30 h    Posjet staroj crkvi u Varešu,
14,30 h    Obilazak znamenitosti Vareša: Stari kameni most, jama Droškovac
16,30 h    Smještaj sudionika i dolazak u Borovicu
18,30 h    Obilazak kraljeve jame i Radakovice
21,00 h   Večer s Vareškim tamburašima u Zavičajnoj kući

Subota 3.6.2017:

09,00 h   Radionica
10,00 h   Posjet učenika male škole sestara Franjevki- Dječija likovna radionica
                Voditeljica: Tatjana Rukavina
20,00 h   „SUB NOSTRA CASTRO BOBOVAZ“; Poetska večer na platou ispred kapele na
              Bobovcu (Gost književnik Boris Njavro), koncert ansambla  „ART Vivo“ ( Danijel
              Žontar sa skupinom solista Narodnog pozorišta Sarajevo i sopranisticom Aidom  Čorbadžić)

Nedjelja 4.6.2017:

09,00 h   Radionica-nastavak
11,00 h   Crkva Preobraženja Gospodinovog u Borovici - Sveta misa
17,00 h   Postavljanje izložbe radova nastalih na 3. Međunarodnoj koloniji
21,00 h   Otvorenje izložbe radova s kolonije, podjela zahvalnica i certifikata; Koncert rock skupine „Taxi Band“ u Caffe baru „Jazz in the House“ Vareš

Ponedjeljak 5.6.2017:

11,00 h   Ispraćaj sudionika i gostiju

Last modified on Utorak, 06 Lipanj 2017 09:45
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1432

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 28504

Ovaj Mjesec 188567

Ukupno 13973011

Currently are 146 guests and no members online