Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

OI Zvijezda na 6.Olimpijadi zaboravljenih dječjih igara Šid 2017.

06 Lip 2017
2766 times

Deset malih pčelica i poletaraca iz OI Zvijezda

Vareš u pratnji Vesne Hinger, Marijane Zloušić, Anite i Kabira Muftića od 02. do 04. lipnja 2017. godine sudjelovali su na 6. Olimpijadi dječjih zaboravljenih igara, koja se održavala u Šidu.

U dobroj atmosferi, put od Vareša do prve zaustavne stanice – etno sela Stanišići, prošao je za tren. Tako je prošao i odmor u Stanišićima, pčelice i poletarci su uživali u obilasku etno sela, fotografiranju, posjetili su i čuvenu repliku stanice Podlugovi i vozili se u vlakiću, išli su na nogometni teren i u igraonicu. Potom su nastavili put do krajnjeg odredišta grada Šida, gdje su ih domaćini dočekali srdačno kao da se poznaju godinama. Uz pomoć prijatelja izviđača iz drugih odreda, naši Varešani su brzo podigli šatore, ugodno se smjestili i druženje je moglo početi.

U subotu, 03.lipnja Olimpijada je službeno otvorena. Članica OI Zvijezda Vareš, naša mala pčelica Elena Zloušić  je kao najmlađa sudionica imala čast podići olimpijsku zastavu. Sve aktivnosti i izviđački logor bili su postavljeni na izletištu Lipovača kod Šida. Organizator ovog događaja bio je Izviđački pokret „Lazar Bibić“ iz Šida. Sudjelovalo je na Olimpijadi ukupno 11 ekipa iz Subotice, Perleza, Mramorka, Šapca i tri ekipe iz Šida, te našeg Vareša, kao predstavnika Bosne i Hercegovine.
OI Zvijezda imao je na Olimpijadi dvije ekipe. Prva ekipa se zvala DUGINE ZVIJEZDE u sastavu: Alma Kopić, Džena i Džejla Beganović, Elena Zloušić i Rijad Džafo. Druga ekipa ZLATNI LANČIĆI bila je u sastavu: Filip Ljevak, Harun Zubača, Amila Likić, Džejna Džido i Ella Muftić.

Natjecanje je prošlo super, naše pčelice i poletarci su se borili srcem i hrabro. Tako je pčelica Alma Kopić napravila rekord u pravljenju kule od klipa kukuruza, Rijad Džafo je na radionici bio najaktivniji itd.
Rezultati su svakako u drugom planu, jer je najvažniji cilj ovakvih događaja druženje, upoznavanje novih prijatelja i boravak u prirodi. No spomenimo da je ekipa DUGINE ZVIJEZDE osvojila je 6.mjesto, a ekipa ZLATNI LANČIĆI 8. mjesto.

Navečer je uz logorsku vatru održan KZP, gdje su naša djeca uz skeč Sitni dečko mali Ivo i "Našu pjesmu" osvojili drugo mjesto. Kao nagradu dobili su vreću za spavanje.
U nedjelju, 04.lipnja 2017. godine je svim izviđačima na Olimpijadi predzadatak bio donijeti sadnicu, pa su tako vareške pčelice Džena i Alma s ostalim predstavnicima iz drugih odreda otišli posaditi sadnicu ispred jedne osnovne škole, a ostali su išli u šetnju do Sotskog jezera a neki čak i do Doline duhova..

Olimpijada je i završena u nedjelju kada su proglašeni najuspješniji. Ekipa brđana OI Zvijezda Vareš osvojila je pehar i drugo mjesto kao najveselija ekipa, što su zajednički odlučeno između drugih odreda, a Vesna Hinger je dobila diplomu kao najzabavniji starješina na Olimpijadi.

Na kraju, vareški izviđači zahvaljuju Miodragu Mići Malušiću, starješini odreda "Lazar Bibić" i njegovoj cijeloj ekipi na predivnom druženju. Najveća zahvala ide općinskom načelniku Zdravku Maroševiću koji je vareškim izviđačima pomogao u realizaciji puta osigurao udoban prijevoz i platio troškove goriva i tako omogućio sudjelovanje vareških pčelica i poletaraca na Olimpijadi u Šidu.

OISid
OISid1
OISid2
OISid3
OISid4
OISid5
OISid6
OISid8
OISid9
OISid7
OISid10
OISid11
OISid12
OISid13
OISid14
OISid15
OISid17
OISid16
OISid18
OISid20
OISid19
OISid21
OISid23
OISid22
OISid24
OISid25
OISid26

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1797

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 45533

Ovaj Mjesec 205596

Ukupno 13990040

Currently are 120 guests and no members online