Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Emir Zec i ove godine na koncertu Rockin' 1000 u Italiji

02 Kol 2017
1921 times

Kako smo već najavljivali, naš sugrađanin 19-ogodišnji Emir Zec

proteklog vikenda 28. i 29. srpnja 2017. godine doživio je lijepe trenutke u Italiji. Naš Emir je, kao i prošle godine, bio jedan od preko 1.000 glazbenika koji su sudjelovali na koncertu Rockin' 1000! Koncert se održao u dolini u mjestu Val Veny , u gradu Courmayeur. Riječ je o gradiću u najrjeđe naseljenoj talijanskoj oblasti Valle d'Aosti, u sjevernoj Italiji. Nalazi se u podnožju vrha Mont Blanc na nadmorskoj visini od 1.224 m, blizu tromeđe Francuske, Švicarske i Italije.

Naš Emir je tamo proveo 2 dana u ljetnom kampu zajedno sa 1.000 glazbenika, a o utiscima ovogodišnjeg koncerta nam kaže:
„ Sve je prošlo u najboljem redu. Put je bio odličan. Kada sam došao, na moje veliko iznenađenje, su mi skoro svi prišli da se pozdravimo. Prvi dan smo svirali na Rotation Stage- dakle u skupinama koje su napravili od nas 1000. Tu smo ja i još nekoliko muzičara svirali pjesmu Beelzeboss od Tenacius D (Jack Black) i svu smo publiku time oduševili. Tu istu noć smo svirali pjesmu Tender od grupe Blur oko logorske vatre visoke 6 metara! Stvarno je bilo prelijepo“, oduševljeno nam priča Emir.

Na naš upit kao je protekao drugi dan kampa, dobili smo sljedeći odgovor:“ Drugi dan smo imali probe do 14 sati i potom smo krenuli sa snimanjem videa. Iako smo imali par poteškoća u snimanju zbog kiše i nezgodnog pada dirigenta kome su napukla 3 rebra, sve je obavljeno po planu“.

Pitali smo Emira da li su imali zamjenskog dirigenta, on nam kaže da unatoč padu i lomu, dirigent nije odustao od dirigiranja, iako je imao prilične bolove. „Rekao je ovo je rock and roll i nastavio svoj posao. Snimili smo video i ovih dana bi se trebao zajedno sa pjesmom Tender pojaviti na YouTubeu“, kaže Emir.

Zanimalo nas je kako je  Emir doživio i proživio ovogodišnji Rockin' 1000.  On kaže: „ Što se tiče mog općeg utiska i dojmova  - mogu reći da se prošlogodišnji koncert i događaj ne može mjeriti sa ovim, ali je i ovaj bio na visokoj razini. Uradili smo nešto praktično nemoguće. Svirati u tim uvjetima je veoma teško i pokazali smo svijetu da smo tu. Sljedeći događaj bi trebao biti sviranje kompletnih pjesma iz ovih Medleya. Ja sam mnogo zadovoljan jer sam mogao ponijeti i pokazati ime svoje države BiH i svoga grada Vareša na vrh Europe zajedno sa drugim zemljama“.

Cjelokupni poduhvat nije bio nimalo jednostavan ni u organizacijskom niti u materijalnom smislu. Zbog toga Emir upućuje iskrenu zahvalnost svojim prijateljima i Općini Vareš koji su mi u vidu sponzorstva pomogli da i ove godine svira na Rockin'1000. U vidu donacija pomogli su mu: Night Club Konoba i vl. Ivan Andrić, caffe bar Macho, te Odred izviđača Zvijezda Vareš. Emir se zahvalio i redakciji radio Bobovca na medijskoj podrški.

Trenutno je Emir u poznatom talijanskom ljetovalištu Jesolu kod tate, u Vareš se vraća u petak 04. kolovoza, kako bi se u miru pripremio za prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Parmi koji mu predstoji početkom mjeseca rujna.

Čestitamo našem Emiru na sudjelovanju na koncertu Rockin' 1000, biti jedan od tisući i još jedini iz BiH – velika je stvar!

EmirItaly
EmirItaly1
EmirItaly3
EmirItaly2
EmirItaly5
EmirItaly4
EmirItaly6
EmirItaly7
EmirItaly8
EmirItaly9
EmirItaly10
EmirItaly11
EmirItaly12
EmirItaly13
EmirItaly14
EmirItaly16
EmirItaly15
EmirItaly17
EmirItaly18
EmirItaly19
EmirItaly20
EmirItaly21

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7526

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 34598

Ovaj Mjesec 194661

Ukupno 13979105

Currently are 117 guests and no members online