Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Završeni veličanstveni „Dani prijateljstva“

18 Ruj 2017
2313 times

U nedjelju prijepodne 17. rujna 2017. godine, ispraćanjem

prijatelja izviđača iz odreda iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske završeni su „Dani prijateljstva 2017.“. Nije neskromno reći da je manifestacija bila veličanstvena, čemu u prilog idu i brojne zahvale koje OI Zvijezda Vareš dobiva na svoju adresu od svih sudionika. Organizacija je bila kompleksna i zahtjevna, ali sve je besprijekorno urađeno i ispunjen je osnovni cilj  - sklopljeno je puno novih prijateljstava.

Za vrijeme natjecanja pčelica, poletaraca, izviđača i planinki, domaćini su se potrudili, zahvaljujući Općini Vareš i općinskom načelniku Zdravku Maroševiću, vođama odreda prirediti jedan kompletan doživljaj Vareša, u kulturno-povijesnom, gastronomskom i turističkom smislu.  Tako su svi zajedno imali obilazak grada uz pratnju vodiča i prezentaciju povijesnih podataka i zanimljivosti, uslijedio je obilazak Oćevije, "sela posljednjih kovača" i posjet kovačijama u kojima se željezo još uvijek kuje na srednjevjekovni način, uz pomoć snage vode. Odmorili su se na izletištu Banje, uz izvor tople vode. Potom su obišli sela Strica i Zaruđe, gdje su na lokalitetu izletišta Wigwam posluženi tradicionalnim jelima vareškog kraja i na poseban način – služile su ih žene u narodnim nošnjama. Nakon proglašenja pobjednika i svečanog zatvaranja natjecanja, druženje je nastavljeno u Soci uz pjesmu i gitare, do kasno u noć. Za dobru svirku pobrinuli su se Rusmir Berberović, Bojan Petrović i Igor Hinger. Posebna gošća večeri bila je Danijela Mitrašinović iz Banjaluke.

Donosimo i popis ovogodišnjih pobjednika:

Kategorija: poletarci i pčelice (7-11 godina):
1.mjesto  svih 16 ekipa, zajedno s malim domaćinima i domaćicama iz OI Zvijezda Vareš.

Pitate se zašto? Zbog toga jer su svi zajedno, uz veselje, igru i smijeh, savladavali postavljene zadatke. Svi su bili u nečemu najbolji (kao što i jesu), i svi su osvojili magične ručno oslikane medalje i slatke nagrade.

Kategorija mlađih izviđača(11-15 godina):

1.    mjesto ekipa "Narona", OI Jablan Jablanica,
2.    mjesto ekipa "Džeki i Džoni" , OI Stari Grad Mostar,
3.    mjesto dijele ekipa "Kasiopeja"-Izviđači Brčko Distrikta i ekipa "Moon Walk" Konjic.

Kategorija izviđača (15-20 godina):

1.    mjesto  ekipa "Sandžački Vukovi" iz OI Sandžak, R Srbija,
2.    mjesto ekipa "Sunshine", OI Crni vrh" Tešanj,
3.    mjesto ekipa "Lane", OI Prva Bošnjačka gimnazija Sarajevo.

Svim pobjednicima upućujemo iskrene čestitke u ime redakcije radio Bobovca, a posebne čestitke zaslužuju svi članovi OI Zvijezda Vareš i prijatelji odreda koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovogodišnjih susreta. 

„Dani prijateljstva 2017.“ u Vareš su donijeli radost, živost, smijeh i nove prijatelje. Vjerujemo da je svakom od Varešana koji su bili na otvorenju ili zatvaranju manifestacije srce bilo „veliko k'o Perun ili k'o Zvijezda“ kada smo vidjeli sva ona nasmijana i razdragana lica dječaka i djevojčica, kako onih od 7 ili 17, tako i onih u najboljim godinama. Bilo je tu puno pozitivne energije, rodile su se i neke nove simpatije, učvrstile dosadašnje veze i prijateljstva… A to je dovoljno razloga da na kraju kažemo – vidimo se u Varešu na Danima prijateljstva 2018.! (foto Goran Prajo)

Last modified on Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 13:10
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4214

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 36669

Ovaj Mjesec 203324

Ukupno 13770476

Currently are 154 guests and no members online