Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Karavan nade posjetio OŠ Vareš

24 Lis 2017
2228 times

Karavan mira, prijateljstva ljubavi, sloge i volonterizma

koji organizira Udruženje djece sa posebnim potrebama NADA Rudo, u sklopu projekta „Interkulturalni kamp Rudo – Stračina“ došao je u subotu, 21. listopada 2017. godine u Vareš gdje su učesnike karavana dočekali i dobrodošlicu poželjeli učenici i djelatnici OŠ „ Vareš“. Karavan je brojao 55 učesnika iz 11 škola (po jedan nastavnik i dva učenika) i 4 Udruženja djece sa posebnim potrebama ( djeca i njihovi roditelji )sa prostora Bosne i Hercegovine.

U realiziranju ove aktivnosti, tokom same pripreme i organizacije dočeka učesnika karavana OŠ „ Vareš“ imala je pomoć Policijske stanice Vareš u osiguranju učesnika i pratnji autobusa. Poklon paketiće za djecu i osvježenje za odrasle osigurao je općinski načelnik, gospodin Zdravko Marošević. Škola se zahvaljuje policiji i općinskom načelniku na svestranoj pomoći.

U školi za učesnike karavana, prigodan program su pripremili glazbeni sastavi sa nastavnicima Igorom Hingerom i Sanjinom Babovićem i folklorna sekcija koju vodi Amra Smailbegović. Uz igru i pjesmu učenici i djelatnici škole sat i pol vremena su se družili sa učesnicima karavana koji su nakon kratke šetnje kroz Vareš nastavili put prema sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

Ovaj karavan ima za cilj promociju istinskih vrijednosti koje mogu doprinijeti boljem i uspješnijem životu svih građana u Bosni i Hercegovini sa akcentom na mlade i ugrožene kategorije stanovništva kao što su osobe sa posebnim potrebama. (tekst i fota: Alma Mandić, pomoćnica ravnatelja OŠ Vareš)

RUDO---STRGACINA
RUDO---STRGACINA-1
RUDO---STRGACINA-3

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4151

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 25444

Ovaj Mjesec 192099

Ukupno 13759251

Currently are 356 guests and no members online