Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Općinski načelnik Zdravko Marošević nominiran za nagradu "Najmenadžer 2017"

15 Stu 2017
3914 times

Manifestacija „Najmenadžer 2017“ ove godine održat će se 07.12.2017. godine u Banjaluci. Već 37. put održava se ova manifestacija u kojoj se biraju

najbolji ljudi iz regije Jugoistočne i Srednje Europe, a cilj je otkrivanje osoba koje stvaraju čuda i doprinose boljem  životu zajednice i svijeta, na način kako to samo može uspješan čovjek.

Tim povodom općinu Vareš posjetila je ekipa za dodjelu ove nagrade, a sve iz razloga nominacije općinskog načelnika Zdravka Maroševića za ovu prestižnu nagradu.

Delegacija "Direkcije evropske nezavisne agencije za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i Srednje Europe" na čelu sa predsjednikom organizacijskog odbora gosp. Panetom Škrbićem napravila je kratki intervju sa načelnikom gdje je načelnik imao priliku predstaviti sebe, svoju općinu, dati analizu trenutne situacije te iznijeti neke od planova za budućnost.

Imidž i ugled ovog priznanja stečen je, prije svega, jer se nagrada dodjeljuje isključivo onima koji je zaista i zaslužuju: za konkretne rezultate koje je kompanija, odnosno osoba, postigla u praksi, gdje su vidljivi konkretni rezultati rada i nema nikakve veze sa politikom.

Od ukupno oko 2.000 svake godine  nominiranih - prijedloga za nagradu, Žiri Direkcije sumira rezultate i prijedloge komora, udruženja, asocijacija biznisa i pojedinaca, tako da neovisni žiri agencije dodijeli ukupno dvadesetak nagrada u više kategorija: za mali, srednji i veliki biznis, iz različitih oblasti biznisa, te nagrade koje Žiri dodjeljuje ljudima koji nisu direktno u biznisu, ali stvaranjem ambijenta za biznis uvelike doprinose ukupnom razvoju.

U ovu kategoriju spadaju visoki dužnosnici država i vlada kojima se dodjeljuje NAGRADA ,,LIČNOST GODINE'', te nagrade ,,Najgradonačelnik'', najministar i najambasador, kao i nagrade ljudima iz znanosti, kulture, sporta i medija. Primjera radi - do sada su ovu nagradu dobili raniji ili sadašnji ambasadori SAD, Njemačke, Kine, Srbije, Slovenije, Češke Republike, Crne Gore (Nj. E. Ramiz Bašić, dva puta), Hrvatske, Slovačke, Austrije, Italije, Poljske, Mađarske, a u prethodnoj dodjeli nagradu je primio dosadašnji ambasador OSCE, Amerikanac Jonathan Moore i ambasador Austrije u Bih Nj. E. Martin Pammer.

Među dobitnicima najveće nagrade su (kao ličnosti godine) su i Zoran Zaev, premijer Makeodnije, dr Ivo Josipović, bivši predsjednik R. Hrvatske, Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, Rosen Plevneliev, predsjednik Bugarske. Projekat je potekao iz SAD i ima podršku međunarodne zajednice.

Čestitamo općinskom načelniku Zdravku Maroševiću na nominaciji za ovu prestižnu nagradu, a ceremoniju izbora najmenadžera moći ćete pranti na BHT1 07.12.2017. godine.

IMG2312-Menadjer
IMG2313-Menadjer
IMG2316-Menadjer
IMG2318-Menadjer
IMG2320-Menadjer

Last modified on Srijeda, 15 Studeni 2017 13:15
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4345

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 49069

Ovaj Mjesec 139478

Ukupno 13923922

Currently are 680 guests and no members online