Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Uručeni certifikati timovima obiteljske medicine

29 Stu 2017
5197 times

U JU Doma zdravlja Vareš danas, 29.studenog 2017.godine upriličena je svečana dodjelu certifikata

za timove obiteljske/porodične medicine. Certifikate je uručila prof. Melka Mercvajler, rukovoditeljica za obuku i edukaciju u Agenciji za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu Federacije BiH (AKAZ FBiH). Riječ je o neovisnoj Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu koja zahtijeva ispunjenje određenih profesionalnih standarda koji čine okosnicu oblikovanja organizacijske kvalitete. Oni podrazumijevaju izjave, očekivanja pacijenata, zdravstvenih profesionalaca, menadžera i drugih aktera, na temelju kojih zdravstvene ustanove vrše samoevaluaciju da bi poboljšali kvalitetu i sigurnost usluga koje pružaju. Među standardima koji su uvjet za ovu akreditaciju su i kvalifikacije kliničkog i pomoćnog osoblja.

Kako doznajemo od Arnele Žigić, koordinatorice projekta certifikacije cjelokupni proces trajao je godinu dana, trebalo je ispuniti 37 visokih standarda sigurnosti zdravstvene zaštite, a za to vrijeme timovi obiteljske medicine u DZ Vareš imali su 8 posjeta facilitatora. Certificirana su 3 tima obiteljske medicine i to:

-    Tim 1 dr. Ilhana Fatić i medicinske sestre Nafa Čakal i Almira Maslo;
-    Tim 2 dr. Sanja Savičić i medicinske sestre Jasminka Elezović i Majda Muftić;
-    Tim 3 dr. Draženka Pašalić Mirčić i medicinske sestre Larija Deronjić i Azra Prkić.

Ostao je još necertificiran tim obiteljske medicine u ambulanti u Vareš Majdanu, no aktivnosti po tom pitanju se nastavljaju.

Značaj današnjeg uručenja certifikata je tim veći, jer je JU Dom zdravlja Vareš prvi i jedini u Zeničko -Dobojskom kantonu koji je dobio bezuvjetnu certifikaciju za timove obiteljske medicine i u cijelosti ispunio certifikacijske standarde, koji su regulirani Zakonom o sustavu poboljšanja kvalitete i sigurnosti u zdravstvu Federacije BiH. Sada će i naljepnice vidnom mjestu u ordinacijama obiteljske medicine pacijentima pokazati kako je riječ o akreditiranoj zdravstvenoj ustanovi obiteljske/porodične medicine.

Uz srdačne čestitke svim certificiranima, predstavnica AKAZ-a prof. Mercvajler  je istaknula: "S obzirom na vremena u kojima živimo, svaki doprinos i ulaganja u  kadar je dobrodošao, pogotovo u zdravstvu i u budućnosti vam preporučujem da nastavite ulagati u edukaciju svog osoblja, jer s vremenom standardi AKAZ-a se mijenjaju, tako da svako zdravstvo koje je certificirano od naše strane dužno je da kroz vrijeme usklađuje svoj rad sa našim standardima. Mi smo uvijek otvoreni za sugestije i prijedloge o tome kako unaprijediti naše zajedničke aktivnosti", istaknula je prof. Mercvajler.

Prisutnima se obratio direktor DZ Vareš, dr. Fikret Operta, te zahvalio uposlenicima na trudu i  radu u procesu uspostavljanja standarda sigurnosti i evidentnom poboljšanju sigurnosti i kvalitete.   „Cilj svih naših aktivnosti u Domu zdravlja, od nabavke opreme, popravljanja grijanja, uređenja, nabavke namještaja, uspostavljanje službe za fizikalnu medicinu, nabavku ultrazvuka, auta za timove obiteljske medicine i  aktivnosti  s AKAZ-om je da poboljšamo zdravstvenu zaštitu unutar naše lokalne zajednice i da smo u mogućnosti pružiti bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu našim pacijentima.  Meni kao direktoru pacijent je osoba s velikim P“, ustvrdio je dr. Operta.

Nastavio je obećanjem kako će kao direktor JU Dom zdravlja Vareš raditi na unapređenju prava zdravstvenih radnika. „Društvo je konačno senzibilizirano i počinje cijeniti trud i rad naših medicinskih tehničara i doktora, očekujem da će se u idućoj godini popraviti i koeficijenti, kako bi zdravstveni radnici imali bolja primanja i veći standard, u skladu sa svojim angažmanom. Zamolio bih sve vas da radite u korist svih naših pacijenata, kao i do sad. To dokazuje i ovo priznanje, u kojemu je Agencija prepoznala naš trud i ulaganja u sustav zdravstvene zaštite Doma zdravlja Vareš", zaključio je dr. Fikret Operta.

Ceremoniji uručenja certifikata prisustvovao je Mersad Đido, predstavnik Općine Vareš i članovi UO Doma zdravlja Vareš Adis Hrvat i Emina Muftić.

IMG2452-Kopiraj
IMG2453-Kopiraj
IMG2455-Kopiraj
IMG2454-Kopiraj
IMG2456-Kopiraj
IMG2457-Kopiraj
IMG2458-Kopiraj
IMG2459-Kopiraj
IMG2461-Kopiraj
IMG2462-Kopiraj
IMG2465-Kopiraj
IMG2468-Kopiraj
IMG2466-Kopiraj
IMG2470-Kopiraj

Last modified on Četvrtak, 30 Studeni 2017 11:27
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1719

Jučer 5133

Ovaj Tjedan 6852

Ovaj Mjesec 166915

Ukupno 13951359

Currently are 97 guests and no members online