Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Volonteri HKO Kruh sv. Ante osigirali paketiće djeci za sv. Nikolu

08 Pro 2017
1972 times

Mjesec decembar/prosinac, vrijeme lijepih želja i radosti, vrijeme veselja, vrijeme

darivanja i obiteljskih blagdana.  Svi znamo čemu smo se kao djeca najviše veselili u vrijeme praznika, naravno poklonima. Nažalost, nisu svi te sreće koja donosi poklone na vrata, ali zahvaljujući ljudima dobročiniteljima mi smo napravili veliko djelo. Umjesto prazničnog domjenka izmamite osmijeh na dječja lica, na ona lica kojima taj osmijeh nedostaje, kao što su to uradili tim volontera i volonterki ove akcije.

Ove godine volonteri Humanitarno-karitativne organizacije (HKO) “Kruh sv. Ante” malim rukama napravili su veliko djelo. U mjesecu oktobru započeli su organiziranje programa za priredbu povodom sv. Nikole i darivanja paketića djeci čije su obitelji korisnici pučke kuhinje u Sarajevu i Varešu uzrasta do 12 godina. Na pet sastanaka održanih u Franjevačkom međunarodnom studentskom centru uspjeli su podijeliti zadatke i pristupiti realizaciji projekta.

Da bi došli do dijela dječjeg osmijeha i graje prošli su četiri etape. Prva je bila lobiranje i animiranje dobročinitelja koji su svojim donatorskim sredstvima uvelike podržali naš projekt. Oni koji su ih podržali “široke ruke i toplog srca” bili su VITA LIFE d.o.o., Švicarska ambasada, MPM Pekara d.o.o. Vareš, Orbico d.o.o., Stilex d.o.o., MEGA TRADE d.o.o., Nestlé Adriatic BH d.o.o., EuroCompany d.o.o., Union foods d.o.o., ByBook Shop d.o.o., Yimor d.o.o. i Atako d.o.o. Ovom prilikom im se zahvaljujemo za učinjeno.

Nakon što su dobili zeleno svjetlo od ovih distributera i kompanija pristupili su konkretiziranju scenarija za priredbu na kojoj će dodijeliti paketiće. Igrokaz su izvodili volonteri stipendisti “Kruha sv. Ante” koji su se predstavili djeci kao pripovjedači, sv. Nikola, anđeli, i nestašni krampus kojem smo dali recept “Kako postati dobar”.

Dana 06.12.2017.godine povodom blagdana sv. Nikole koji se obilježava na ovaj dan sa početkom u 16:00 sati održana je priredba za djecu iz obitelji korisnika pučke kuhinje u Sarajevu. U Vareš su poslani paketići koji će biti uručeni djeci u ponedjeljak 11.12.
Osmijehe na licima djece sa ponosom su gledali volonteri i volonterke ove akcije.

Neka sv. Nikola i predstojeći praznici unesu mir i radost u vaše domove. Sve najbolje u Novoj 2018 godini želi vam tim volontera i volonterki “Kruha svetog Ante”.

Ako i vama treba recept “Kako postati dobar” mi ćemo vam ga rado dati. Dopustit ćemo vam da se kroz ovaj tekst zapitate da li ste vi išta učinili za opće dobro ove godine, dopustit ćemo vam da se sljedeće godine pridružite našem projektu i dopustit ćemo vam da budete promjena koju želite vidjeti u svijetu. (tekst Ajla Rožajac)

paketicipuckekuhinje1
paketicipuckekuhinje2
paketicipuckekuhinje4
paketicipuckekuhinje5
paketicipuckekuhinje3
paketicipuckekuhinje6
paketicipuckekuhinje8
paketicipuckekuhinje9
paketicipuckekuhinje10
paketicipuckekuhinje7

Last modified on Petak, 08 Prosinac 2017 14:00
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5087

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 39392

Ovaj Mjesec 129801

Ukupno 13914245

Currently are 245 guests and no members online