Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški izviđači nagrađeni sa 7 pehara

19 Velj 2018
1725 times

Vareški izviđači boravili su proteklog vikenda u Beogradu,

gdje su sudjelovali na manifestaciji „Svetosavski susreti – izviđači pevaju“.  Organizator ovog festivala izviđačkih pjesama bio je Odred izviđača "Sveti Sava",  a festival je organiziran u četiri kategorije: tradicionalne izviđačke pjesme, autoska pjesma, revijalne pjesme i revijalne pjesme – vrapci.

Ukupno 16-oro djece u pratnji 5 brđana vareškog odreda Zvijezda na put je krenulo u petak 16.veljače, a Festival je održan u subotu 17. veljače 2018. godine u beogradskom Centru za kulturu "Vlada Divjan". Na festivalu je sudjelovalo 26 izviđačkih ekipa u raznim kategorijama, iz Srbije i BiH i s ponosom možemo reći da su naši Varešani očarali pjesmom i glazbenim umijećem. Imali su uspješne i kreativne nastupe, a u Vareš su donijeli čak 7 pehara!

Predstavili su se s dvije autorske pjesme - "Želja jedne planinke" , za koju je tekst napisala Vesna Hinger, a uglazbio Igor Hinger, te pjesmom  "Vesela družina" za koju  tekst i glazbu potpisuje Rusmir Berberović. Kako doznajemo od Igora Hingera uskoro će navedene pjesme biti i snimljene u studiju radio Bobovca.

U kategoriji izviđačke pjesme izvedene su pjesme "Hej hura, hej hura, hej hu-ra" i "Ponosni jesmo", a u kategoriji revijalne pjesme izveli su pjesmu naziva"Odred Zvijezda voli vas", urađenu kao prepjev Zanine pjesme Dodirni mi koljena. Vareški izviđači u Beogradu su još izveli pjesme "Sanja" grupe Alisa i "Zastave" Parnog valjka.

Za navedene nastupe i koreografiju nagrađeni su ovako:
1. Mjesto u kategoriji mlađi izviđači
1. Mjesto u kategoriji izviđača
1. Mjesto u kategoriji izviđača
2. Mjesto - Brđani autorska pjesma
2. Mjesto - Brđani revijalne pjesme
3. Mjesto - Brđani autorska pjesma
3. Mjesto revijalne pjesme - vrapci.

Možemo samo biti ponosni i čestitati vareškoj raspjevanoj mladosti i njihovim mentorima na ovom velikom uspjehu.  Još jedanput su dokazali da su najbolji ambasadori Vareša i zbog toga - bravo, bravo, bravo! (foto OI Zvijezda Vareš)

BGizvidjaci1
BGizvidjaci2
BGizvidjaci4
BGizvidjaci3
BGizvidjaci6
BGizvidjaci5
BGizvidjaci8
BGizvidjaci9
BGizvidjaci10
BGizvidjaci11
BGizvidjaci7

Last modified on Ponedjeljak, 19 Veljača 2018 11:31
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1504

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 20391

Ovaj Mjesec 180454

Ukupno 13964898

Currently are 117 guests and no members online