Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Naš Goran Višnjić nominiran za Večernjakov pečat!

23 Tra 2018
2503 times

Večernjakov pečat najveći je društveni događaj u BiH

i jedna od najvažnijih manifestacija takve vrste u regiji. Nakon prošlogodišnje nominacije vareškog načelnika Zdravka Maroševića, mi Varešanin ponovno imamo razloga za ponos.

Naime, u kategoriji humanost za osobu godine i nagradu Večernjakov pečat nominiran je naš Varešanin Goran Višnjić, koji živi u Brisbaneu u Australiji. Goranov pothvat i humana misija za djecu Vareša ostavila je traga, jer u opisu nominacije stoji da prikuplja novac za varešku djecu i motociklom putuje svijetom sa zastavom svog grada. Velikog humanitarca ni nesreća u Kini nije zaustavila, također je navedeno uz Goranu fotografiju u Večernjem listu.

Čim je objavljena ova lijepa i pozitivna vijest, kontaktirali smo Gorana i zamolili da nam kaže kako je došlo do nominacije i što to za njega znači.

A Goran, skroman kakav i jeste, o svemu kaže: "Novinar  Večernjaka Željko Andrijanić poslao mi je informaciju da sam predložen za ovo značajno priznanje. Jako mi je drago,  ali sam isto tako jako iznenađen. Mislim da ipak ima zaslužnijih ljudi koji bi mogli sudjelovati u ovom izboru.  Ipak, radujem se da sam ja ta osoba iz Vareša koja predstavlja taj mali grad koji je u mom srcu iako nisam tamo".

Na upit što sada slijedi, Goran kaže: "Ne znam šta će se sada događati do konačnog izbora.  Željko (novinar  Večenjaka) mi je rekao da sada slijedi glasovanje pa vidjet ćemo kako će to proći. Večeras (ponedjeljak, 23.travnja) na BHRT u 20 sati bit će emitirana emisija Ususret Večernjakovu pečatu, u kojoj će biti predstavljeno svih 150 nominiranih sudionika", rekao nam je Goran.

Zahvaljujući ljudima poput Gorana za Vareš se čuje i zna u pozitivnom svjetlu.  U narednim danima objavit ćemo detalje vezane za glasovanje.  Nadamo se da će se Varešani aktivirati i slati svoje glasove, pa što bude. Ako nagrada i ne stigne u Goranove ruke, lijepa je činjenica i da je bio jedan od kandidata, zar ne?
 
Pravilo je da poseban Ocjenjivački sud svake godine sa šireg popisa više od tisuću kandidata izabere 150 nominiranih iz svih sfera života koji se natječu u 15 kategorija za glavnu nagradu - “Osoba godine”. Uz one iz BiH, biraju se i regionalne, europske i svjetske osobe.

Ovogodišnji, 17. Pečat, će se održati 14. svibnja u Mostaru u domu Herceg Stjepan Kosača, pod motom “Europsko proljeće”.

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7698

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 34770

Ovaj Mjesec 194833

Ukupno 13979277

Currently are 137 guests and no members online