Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareš Classic Festival 2018

06 Ruj 2018
1816 times

“Music I call Home” // “Glazba koju nazivam domom”  od 20.-30.09.2018.

Vareš Classic Festival 2018 pod temom “Music I call Home” ili “Glazba koju nazivam/zovem domom” svoj program posvećuje, istražuje i pokušava objasniti kroz mnoga različita značenja i aspekte Doma. Pronalazeći utočište u umjetnosti, polazeći od osobnog puta iz Vareša do Varaždina i Beča, glazba je postala moj dom i medij za povezivanje (sa) ljudi(ma). VaCLaF 2018 stoga je priča o migraciji, diskriminaciji, integraciji, društvenoj i političkoj pobuni i (ne samo) umjetničkom aktivizmu. Ponekad vrlo intimno i osobno, a drugih puta u globalnom umjetničkom kontekstu.

Također, festivalski slavimo 100. obljetnicu ženskog prava glasa u Njemačkoj i Austriji, za mnoge od nas najčešće "izabrani domovi", zajedno sa stoljetnom obljetnicom smrti Claude Debussyja i Lili Boulanger, te rođendanom Leonarda Bernsteina. Bit će predstavljen Balkan Madness, dva osobna recitala o Vizijama Doma, nastupit ćemo u Borovici - selu koje simbol preporoda, zajedništva i nade, također predstaviti i nešto austrougarske prošlosti, francuskih poveznica i otvoreno raspravljati o Domu kroz Preobraženu noć. Zatvorit ćemo Festival simbolom Majke kao Doma, na 10. tradicionalnom Miholjskom koncertu. Stoga simbolično slavimo i povratak Domu, u Vareš, kroz umjetnost dostupnu svima. Prvi Miholjski koncert “Vareška djeca vareškoj publici” započeo je jednu divnu priču povratka našem gradu, kroz suradnju različitih generacija za boljitak sviju. A s novom generacijom mladih glazbenika sljedećeg nedjeljnog jutra ćemo ostati kod kuće, nadajući se i vjerujući da im zajedničkim snagama gradimo bolji dom za budućnost.

Pridružite nam se u Varešu!

Kod kuće.

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5201

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 39506

Ovaj Mjesec 129915

Ukupno 13914359

Currently are 253 guests and no members online