Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U vareškoj biblioteci obilježen Međunarodni dan pismenosti

07 Ruj 2018
810 times

U Općoj biblioteci Vareš danas, 07. rujna 2018. godine obilježen je

Međunarodni dan pismenosti i ujedno Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama pod geslom "Čitaj, uči i otkrij".

Vareška Opća biblioteke ovaj put je željela na nešto drugačiji način obilježiti ovaj dan i promovirati svoje usluge onima na kojima svijet ostaje - na našim najmlađima koji pohađaju JPU Dječje obdanište Vareš.

Kroz različite edukativne sadržaje prilagođene njihovom uzrastu, predškolci su proveli vrijeme crtajući, pišući i učeći, a sve to uz puno smijeha i zabave. Iz šešira su mališani izvlačila slova, a potom su na izvučeno slovo dobili zadatak da nešto nacrtaju.Lijepo su se družili i zabavili s djelaticima Opće biblioteke, a dobrodošlicu im je poželjela Ilijana Gavran Radojević, direktorica biblioteke.

Kad govorimo o Međunarodnom danu pismenosti, treba istaknuti da je on proglašen 1965. godine od strane UNESCoa- i da se obilježava svake godine na 08. rujna/septembra. Cilj je da se istakne važnost pismenosti za pojedince, zajednice i društva. Svake godine na ovaj dan UNESCO podsjeća međunarodnu zajednicu na status pismenosti i obrazovanje odraslih na globalnom nivou. Proslave se održavaju širom svijeta, pa je tako i vareška Opća biblioteka obilježila ovaj značaj datum kojim se ujedno i obilježava Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama. (foto: Opća biblioteka Vareš)

  • biblioteka2
  • biblioteka3
  • biblioteka5
  • biblioteka4
  • biblioteka6
  • biblioteka7
  • biblioteka8

 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 21

Jučer 137

Ovaj Tjedan 836

Ovaj Mjesec 2814

Ukupno 6547472

Currently are 97 guests and no members online