Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški srednjoškolci osvojili prvo mjesto na natjecanju Mladi i naslijeđe

17 Ruj 2018
2623 times

Vareški srednjoškolci i ove godine su bili iznimno uspješni na 22. međunarodnoj

kulturnoj manifestaciji Dani europskog naslijeđa koju je organiziralo Federalno ministarstvo kulture. Na natječaju u sklopu programa “Mladi i naslijeđe”, čija je tema imala naslov “Naša baština - spoj prošlosti i budućnosti” vareški srednjoškolci Reo Čurtić, Mateo Franjkić, Adin Lulić, Edin Pezo i Aldin Redžo sudjelovali su sa svojim videouratkom "Posljednji kovač".

Njihov video osvojio je prvo mjesto, a uspjeh je tim veći jer biti najbolji između 750 pristiglih radova- likovnih, literarnih, dokumentarističkih, skulptura, maketa i videouradaka, zaista nije mala stvar.

Prošlog tjedna učenici Reo Čurtić i Adin Lulić zajednos a svojim mentoricom  prof. Larom Brđanović boravili su od 12. do 14. rujna na dvodnevnoj manifestaciji u općinama Lepeničke doline - Kiseljaku, Kreševu i Fojnici. Na svečanosti u Fojnici uručene su diplome vareškim srednjoškolcima koje su preuzeli Reo i Adin, a prof. Lara također je dobila diplomu i zahvalnicu za školu. Uručenje diploma i zahvalnica izvršili su federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, federalna ministrica financija Jelka Milićević i ministar prosvjete Bosansko-podrinjskog kantona Damir Žuga. U sklopu svog boravka u Fojnici, nagrađei učenici zajedno sa svojim profesorima bili su  na nekoliko kulturnih priredbi i susreta te obišli više kulturno-povijesnih spomenika i ustanova.
Ovo priznanje vareškim srednjoškolcima i prof. Lari predstavlja dalo je potvrdu kako se trudom i zalaganjem  postižu izvrni rezultati, koji donose mogućnost upoznavanja kulturno- povijesnog bogatstva BiH.

U ime redakcije radio Bobovca Reu, Mateu, Adinu,  Edinu i Aldinu i prof. Lari upućujemo iskrene čestitke na ovom lijepom i značajnom uspjehu.

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1798

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 28870

Ovaj Mjesec 188933

Ukupno 13973377

Currently are 107 guests and no members online