Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prezentiran projekt "Zašto bacati kad možemo radit i zaraditi"

19 Pro 2018
3317 times

Udruženje žena Zvjezdangrad Vareš danas, 19. prosinca 2018. godine u velikoj dvorani općine Vareš organiziralo je prezentaciju projekta "Zašto bacati kad možemo radit i zaraditi". Riječ je o projektu izrade uporabnih predmeta od recikliranih materijala, koji je podržala i financirala Medica Zenica. Na prigodnoj izložbi nastalih rukotvorina predstavljene su staklenke rađene decoupage tehnikom, prostirke od plastičnih vrećica, domaći proizvodi pakirani na inovativan način reciklažom plastičnih boca, nakit pravljen od staklenih i plastičnih boca, ukrasi za domaćinstvo urađeni od plastičnih boca, te pletene korpice.

Kako je u pozdravnoj riječi istaknula predsjednica udruženja Zvjezdangrad Lejla Omerčević, projekt je inspiriran idejom da materijal koji zagađuje okoliš možemo i trebamo iskoristiti nanačin da dobijemo drugu funkcionalnost i uporabu u svakodnevnom životu. "Ne možemo, a da ne budemo ponosni na naše ogrlice, prostirke, korpice, razne ukrase koji su rađeni s mnogo ljubavi i potpuno ručnim radom", zaključila je predsjednica Lejla Omerčević.

Predstavnica Medice Irma Šiljak prenijela je pozdrave od direktorice Medice Sabihe Husić, te navela "vi kao žene ste povezale veoma bitne stavri, kao prvo osnaživanje vas kao žena, aktivno sudjelovanje, doprinošenje prvenstveno sebi, pa onda i svojoj porodici, a i samoj zajednici i svaka vam čast. Iako se projekt zvanično završava, to ne znači da je kraj, trebate nastaviti ako je to pokazalo dobre rezultate i u sljedećoj godini tražiti načine kako se povezivati i dijeliti iskustva sa ženama i djevojkama ne samo iz Vareša, nego i iz drugih općina Ze -do kantona, koje čine mrežu žena iz ruralnih područja, a koju mi podržavamo. Želimo da se žene što više povezuje, da se primjeri dobre prakse danas iz vareša prenese u Zenicu, Zavidoviće, Žepče...".

Načelnik općine Vareš Zdravko Marošević je također podržao današnji događaj i obrtio se prigodnim riječima podrške članicama Zvjezdangrada, ali i općenito ženama iz brojnih vareških udruženja. "Nevladin sektor, udruženja koja rade na promociji kvalitete življenja su ulaganje,a ne trošak. Ovdje se ulaže da bi se vratilo. Ovdje najviše očekujem da projekt putem lokalnih medija koji vas prate prenesete onima koji te iste materijale koje vi koristite bacaju po ulici, iza zgrada, po našoj planini Zvijezdi, zato što još uvijek nisu dosegli svijest da to smeće, ako je smeće treba biti tamo gdje mu je mjesto, a ne tamo gdje njima naupadne. Pokažite im kroz vaš rad i poručite im -  budite toliko odgovorni prema prirodi, prema ekologiji", naveo je načelnik Marošević.

Nakon predstavljanja projekta, posjetitelji su mogli razgledati prigodnu izložbu, ali i kupiti neki od uporabnih predmeta od recikliranih materijal. Vjerujemo da ovakvi projekti uz edukaciju mogu pridonijeti drugačijem pogledu na problematiku otpada i učinkovitost njegove reciklaže. Na ovaj način svakako se čuva naš okoliš, podiže razina svijesti građana o zaštiti prirode, te pridonosi punjenju kućnog proračuna.

projektrecikliranja-2
projektrecikliranja-3
projektrecikliranja-4
projektrecikliranja-5
projektrecikliranja-6
projektrecikliranja-7
projektrecikliranja-9
projektrecikliranja-11
projektrecikliranja-12
projektrecikliranja-13
projektrecikliranja-14
projektrecikliranja-15
projektrecikliranja-16
projektrecikliranja-18
projektrecikliranja-19
projektrecikliranja-20
projektrecikliranja-21
projektrecikliranja-22
projektrecikliranja-23
projektrecikliranja-24
projektrecikliranja-25
projektrecikliranja-26
projektrecikliranja-27
projektrecikliranja-28
projektrecikliranja-29
projektrecikliranja-30
projektrecikliranja-31
projektrecikliranja-32
projektrecikliranja-33
projektrecikliranja-34
projektrecikliranja-35
projektrecikliranja-36
projektrecikliranja-37
projektrecikliranja-38
projektrecikliranja-39
projektrecikliranja-40

Rate this item
(2 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 97

Jučer 148

Ovaj Tjedan 97

Ovaj Mjesec 3300

Ukupno 6556589

Currently are 154 guests and no members online