Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo - promocija filma "Dvije škole"

20 Velj 2019
2192 times

U suradnji JU Centar za kulturu i edukaciju Vareš i Udruženja Novi Film iz Sarajeva, u četvrtak  21. veljače

2019. godine bit će upriličena promocija filma "Dvije škole" bh. redatelja Srđana Šarenca. Projekcija filma Dvije škole bit će u Radničkom domu u Varešu s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Film "Dvije škole" predstavlja priču o tomu kako je nogometni turnir u Travniku povezao srednjoškolce različitih nacionalnosti. Do sad prikazan na 30 filmskih festivala i nagrađen je s tri nagrade:  Festival katoličkih filmova Trsat film festival - Rijeka - nagrada za najbolji scenarij (Hrvatska), Festival Prvi Kadar (BiH) - najbolji film,  Religion Today Film Festivalu - New generations  - Nagrada People and Religion.

U Bosni i Hercegovini film je prikazan na sljedećim manifestacijama: Sarajevo film festival, OKC Abrašević - Mostar, Mostar film festival - Hrvatski Dom herceg Stjepan Kosača, Krajina film festival, Tuzla film Festival, Mediteran film festival - Široki Brijeg, VIVA film festival, zatim u Čapljini, Stocu, Bugojnu, Prozoru / Rami, Uskoplju / Gornjem Vakufu, Bugojnu, Travniku, Maglaju.  Najavljene su projekcije i u Žepču, Vitezu, Busovači.

Običaj je da nakon svake projekcije mladi razgovaraju sa protagonistima filma i kroz razgovor pronalaze koje su to stvari zajedničke mladim ljudima u BiH, bez obzira na nacionalnost, vjeru i jezik. Zbog svega toga, posjetite projekciju fima "Dvije škole" u što većem broju.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2101

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 34556

Ovaj Mjesec 201211

Ukupno 13768363

Currently are 85 guests and no members online