Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Počela 5. Art Colony Borovica

31 Svi 2019
1504 times

Okupljanjem umjetnika u Radničkom domu u Varešu danas, 31. svibnja 2019. godine zvanično je otvorena 5. Art Colony Borovica.

Iz Slovenije su ove godine stigle umjetnice Iva i Vesna Davidovič, Jerca Šantej i Tatjana Mijatovič. Ana Šimić iz Mostara, inače predsjednica Udruge hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH, po prvi je put stigla na koloniju. Boje Hercegovine brane i Megi Kunštek iz Mostara, te Mišel Stojanović iz Čapljine. Ne treba zaboraviti ni domaće umjetnike Dubravka Tokmačića i Marija Parića, koji živi u Kninu i uvijek se rado vraća rodnoj Borovici. Koloniju svake godine rado podrži i violinistica Andrea Nikolić, umjetnička direktorica VaClafa, a ove godine stigla je ravno s koncerta za djecu s autizmom na kojem je nastupala večer prije.
U večernjim satima ili sutra ujutra očekuje se dolazak i drugih sudionika kolonije. Nakon ručka, umjetnici odlaze u Borovicu gdje će u 16 sati položiti cvijeće na spomenik stradalnicima sela Borovica, te obići kraljevsku jamu i Radakovicu. Za 21 sat najavljena je Večer s vareškim tamburašima u Zavičajnoj kući.

Drugog dana kolonije, u subotu 01. lipnja planirana je cjelodnevna radionica, a u večernjim satima najavljena je poetska večer na platou ispred kapele na Bobovcu ili u Zavičnoj kući u Borovici (u slučaju lošeg vremena), na kojoj će nastupiti ansambl Fugato iz Zenice i održati koncert srednjevjekovne glazbe. večer bi, po najava organizatora, trebali uveličati i vareški pjesnici.

Za nedjelju, 02. lipnja planiran je nastavak radionica, te postavljanje izložbe radovi nastalih na 5. Međunarodnoj koloniji. Izložba radova s ovogodišnje kolonije bit će otvorena u nedjelju u 21 sat u Zavičajnoj kući u Borovici. Osim toga,  sudionicima kolonije će u sklopu izložbe biti dodijeljene zahvalnice i certifikati, a kao šlag na kraju bit će organiziran koncert pop-rock skupine „Merry & Harry“ iz Sarajeva.

  • 5artcolonyborovica-7
  • 5artcolonyborovica-6
  • 5artcolonyborovica-5
  • 5artcolonyborovica-3
  • 5artcolonyborovica-2

Last modified on Petak, 31 Svi 2019 12:47
Rate this item
(4 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7360

Jučer 13193

Ovaj Tjedan 20553

Ovaj Mjesec 235374

Ukupno 7953160

Currently are 228 guests and no members online