Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Poziv na Harmonikijadu- natjecanje vareških harmonikaša- Pržići/ Vareš

04 Lip 2019
2339 times

MZ Pržići , općina Vareš, organizira zabavno večer pod nazivom Harmonikijada. Poznato je da je u prošlosti MZ Pržići, tj. cjelokupna Vr'ovina

bila poznata po velikom broju svirača, naročito harmonikaša, a kulturno- umjetničko društvo „Branko Jelić“ koje je osnovano 1947. godine, bilo je jako aktivno. Samo kulturno- umjetničko društvo brojalo je mnogo sekcija, kroz koje su djeca, mladi i odrasli stekli prva muzička znanja, a nastupima na tadašnjim smotrama kulturno- umjetničkih društava  su ostvarivali zapažene rezultate.

Na osnovu stare slave, a sa željom da se evociraju uspomene i obnove, makar dijelom, kulturna događanja u Domu kulture na Pržićima, MZ Pržići Vas poziva da dana 27.07. 2019. (subota) sa početkom u 19 sati dođete u Dom kulture na Pržićima na Harmonikijadu- Natjecanje vareških harmonikaša.

Propozicije natjecanja –(odnosi se na natjecatelje- harmonikaše)

Natjecanje će se realizirati u 3 kategorije i to:


1.    Kategorija – Perspektivni harmonikaš

U ovoj kategoriji će se natjecati djeca uzrasta do 15 godina. Svaki natjecatelj će prijaviti po dvije numere, a u ovisnosti o broju pristiglih prijava, tj. broju prijavljenih natjecatelja organizator će odlučiti da li će natjecatelj odsvirati samo jednu ili obje kompozicije. U ovoj kategoriji natjecatelji mogu nastupati pojedinačno ili ekipno ( dva ili više harmonikaša sviraju jednu kompoziciju)

2.    Kategorija- Harmonikaš zabavljač

U ovoj kategoriji će se natjecati svi stariji od 15 godina. Natjecatelj svoj nastup mora dopuniti pjevanjem. ( Natjecatelj će odsvirati i otpjevati pjesmu). Natjecatelj prije ili poslije svoga nastupa, na pozornici, može ispričati neku anegdotu, vic, dosjetku ili neki događaj odnosno iskustvo sa neke od svojih prijašnjih svirki u trajanju najviše od 2 minute. U ovoj kategoriji neće se ocjenjivati prvenstveno tehnika sviranja harmonike nego cjelokupni dojam. Svaki natjecatelj u ovoj kategoriji može prijaviti maksimalno 3 pjesme a u ovisnosti o broju prijavljenih natjecatelja organizator će odlučiti koliko pjesama će svaki natjecatelj moći odsvirati.

3.    Kategorija- Harmonikaš virtuoz

U ovoj kategoriji će se natjecati stariji od 15 godina. Ocjenjivat će se isključivo tehnika sviranja, tj. virtuoznost. Svaki natjecatelj u ovoj kategoriji može prijaviti maksimalno 3 kompozicije a u ovisnosti o broju prijavljenih natjecatelja organizator će odlučiti koliko pjesama će svaki natjecatelj moći odsvirati.

Napomena: Isti natjecatelj (stariji od 15 godina) se može prijaviti u kategoriju Harmonikaš zabavljač, Harmonikaš virtuoz ili u obje. Onaj natjecatelj koji se odluči prijaviti u obje kategorije neće prijaviti različite kompozicije za obje kategorije nego će samo u prijavnom obrascu navesti da se prijavljuje za obje kategorije. Ukoliko je numera koju je natjecatelj prijavio popraćena pjevanjem u kategoriji Harmonikaš virtuoz ocjenjivat će se samo tehnika sviranja.
U slučaju da više natjecatelja prijavi istu kompoziciju organizator će kontaktirati natjecatelje i probati u dogovoru sa njima promijeniti numeru koju je natjecatelj naveo u prijavu. Ovo je bitno radi cjelokupnom ugođaja jer je želja organizatora da ovo zabavno večer bude dinamično i  interesantno.

Nakon pristiglih prijava organizator će odlučiti da li će se sam tijek natjecanja podijeliti u više faza ( tkzv. muzičkih blokova) ili će natjecatelji nastupiti jedan za drugim. Odluku o pobjedniku će donijeti stručni žiri kojeg će sačinjavati tročlano tijelo; jedan član će biti profesor muzike, drugi član će biti jedan harmonikaš i treći član će biti predstavnik organizatora koji će također biti kompetentan, tj. koji će  imati muzičko znanje.

Obveze organizatora su:
- Osigurati prikladno ozvučenje ( razglas, zvučnici, mikrofoni);
- Osigurati harmoniku sa 120 basova;  Napomena:  Svaki natjecatelj može ponijeti svoju harmoniku i na njoj nastupati
- Osigurati nagrade za prva 3 mjesta u sve tri kategorije;
- Osigurati tročlani stručni žiri.

Obaveze natjecatelja su:
- Blagovremeno poslati predprijavu (telefonom, viberom, messengerom, mailom ili na neki drugi način) ;
- Ispuniti i poslati prijavni obrazac (u prilogu članka);
- Donijeti dobro raspoloženje;

Napomena: Natjecatelj ne odlučuje tko je najbolji u pojedinoj kategoriji- tu je stručni žiri. Ukoliko dosta natjecatelja prijavi u svom nastupu kolo, organizator će u dogovoru sa natjecateljima probati „izbalansirati“ izvedbu istih. Razlog tome je da se ne dogodi da u natjecateljskom dijelu imamo npr. 5 kola za redom.

Prijave se šalju elektronskim putem (prijavni obrazac) ili telefonom, mailom, messengerom, viberom, nekim drugim medijem.

Prijave je potrebno dostaviti najkasnije do 20.07.2019.godine.

Važno!!! Pravo sudjelovanja na Harmonikijadi imaju sve osobe nastanjene u Varešu ili Varešani koji su nastanjeni izvan Vareša i njihovi potomci. Harmonikaši koji nisu iz Vareša mogu nastupiti u revijalnom dijelu.

Napomena: Ukoliko organizator bude smatrao da treba dodatni dokaz da prijavljeni natjecatelj zadovoljava uvjete, kontaktirat će istog. (npr. za objašnjenje u kojoj je vezi s Varešom i Varešanima)

UKOLIKO PRIJAVU NE MOŽETE ISPUNITI IZ BILO KOJIH RAZLOGA, KONTAKTIRAJTE NAS NA VAMA NAJLAKŠI NAČIN I MI ĆEMO ISPUNITI PRIJAVU ZA VAS!

Kontakt osobe:
prof. Igor Hinger Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.mob. 061/866-743
Jasna Mirčić Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.mob. 060/3039/369

Last modified on Utorak, 04 Lipanj 2019 11:59
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5243

Jučer 6808

Ovaj Tjedan 17184

Ovaj Mjesec 177247

Ukupno 13961691

Currently are 80 guests and no members online