Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareškim vatrogascima uručena vrijedna donacija

03 Srp 2019
3408 times

Pripadnici njemačke humanitarne organizacije ''Malteser Limburg'' danas, 03. srpnja 2019. godine, uručili su vrijednu donaciju općini Vareš,

točnije Službi civilne zaštite i pripadnicima PVJ Vareš. Riječ je o terenskom motornom vozilu suzuki Jimmy, te određenoj količine vatrogasne opreme.

Svečanost primopredaje ključa vozila i opreme upriličena je ispred Vatrogasnog doma u Varešu, a prisustvovali su joj pripadnici Maltesera, općinski načelnik Zdravko Marošević, šef Službe civilne zaštite Općine Vareš Ibrahim Spahić, članovi PVJ Vareš na čelu sa zapovjednikom Izudinom Muftićem, te direktorica Centra za socijalni rad Vareš Nihada Gondžo.

U ime domaćina pripadnike Maltesera je pozdravio vareški načelnik Marošević, te im poželio srdačnu dobrodošlicu i zahvalio na vrijednoj donaciji.

"Mi smatramo vatrogasce našim novim partnerima i nadamo se da će tako ostati. Moram se zahvaliti svojim kolegama koji su omogućili da ova oprema stigne do Vareša. Najveću zaslugu ima kolega Harald Malm koji je prikupio i osigurao svu tu donaciju i izražavam mu veliku zahvalnost. Mi također smatramo da su vatrogasci bitan dio našeg društva. Već sam razgovarao s gosp. Spahićem i dogovorili smo da ćemo preuzeti i troškove za registraciju vozila i donirati dio novca za unutarnje opremanje prostorije vatrogasaca, ono što bude najpotrebnije", istaknuo je u svom obraćanju član Maltesera Juergen Briegel.

Inače, Malteseri su jedna od najstarijih humanitarnih organizacija, djeluje u cijelom svijetu, u BiH su prisutni već 25 godina, a u Varešu  djeluju već 4 godine.

Pripadnici Maltesera intenzivno su prisutni na području općine Vareš od 2015. godine i bilježe jako dobru suradnju s Centrom za socijalni rad Vareš. Zahvaljujući Malteserima određeni broj naših sugrađana u stanju potrebe dobio je poticaj ili donaciju u vidu plastenika ili stoke, te danas sami sebi osiguravaju egzistenciju i izvor prihoda. Rade na način da s partnerima na terenu prepoznaju problem i potrebu i po povratku u Njemačku traže namjenske donacije za konkretne projekte.

Novi dolazak u Vareš pripadnici njemačke humanitarne organizacije ''Malteser Limburg'' najavili su krajem mjeseca rujna.

maltezeri-25
maltezeri-24
maltezeri-23
maltezeri-22
maltezeri-21
maltezeri-20
maltezeri-19
maltezeri-18
maltezeri-17
maltezeri-16
maltezeri-15
maltezeri-14
maltezeri-13
maltezeri-12
maltezeri-11
maltezeri-10
maltezeri-9
maltezeri-8
maltezeri-7
maltezeri-6
maltezeri-5
maltezeri-4
maltezeri-3
maltezeri-2

Last modified on Srijeda, 03 Srpanj 2019 12:49
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5482

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 32554

Ovaj Mjesec 192617

Ukupno 13977061

Currently are 116 guests and no members online