Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Informacija o obustavljanju svih vjerskih obreda i molitvi

19 Ožu 2020
1219 times

Iz Vrhbosanske nadbiskupije i Islamske zajednice BiH vjernicima su upućene obavijesti o obustavljanju vjerskih obreda i molitvi do daljnjega,

sukladno naredbi Federalnog stožera civilne zaštite o ponašanja u vrijeme trajanja stanja prirodne nesreće.

Uslijed ubrzanih promjena situacije oko koronavirusa i imajući na umu nove mjere, koje je 17. ožujka 2020. proglasio Federalni stožer civilne zaštite prema kojima se „naređuje otkazivanje održavanja svih javnih skupova u Federaciji BiH, u skladu s propisima o javnom okupljanju“, te imajući u vidu odluke drugih nadležnih državnih i kantonalnih vlasti, i medicinske službe i institucija, Vinko kardinal Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski uputio je, uz već objavljene Upute i odredbe dijecezanskih biskupa za ponašanje u situaciji proglašene pandemije koronavirusa, dodatne odredbe kojih se treba pridržavati – do daljnjega – na području cijele Vrhbosanske nadbiskupije.

Na osnovu dosadašnjih instrukcija reisu-l-uleme i zaključka koje je na sjednici u utorak usvojilo Vijeće muftija, a u svjetlu najnovijih mjera i preporuka koje su jučer i sinoć proglasili nadležni državni i entitetski organi, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović izdao je instrukciju imamima i džematskim odborima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koja se ima primjenjivati na području teritorije Bosne i Hercegovine, a prema kojoj se obustavlja do daljnjeg obavljanje namaza u džematu u džamijama, kao i džuma-namaza.

Kompletne Upute i instrukcije donosimo u prilogu.

Last modified on Četvrtak, 19 Ožujak 2020 13:22
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 8433

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 42738

Ovaj Mjesec 133147

Ukupno 13917591

Currently are 236 guests and no members online