Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Volonteri vareškog Crvenog križa u službi humanosti

27 Ožu 2020
3898 times

Cijeli ovaj tjedan, od ponedjeljka 23. ožujka, volonteri Crvenog križa Vareš vrijedno rade na terenu i neumorno obilaze

svoje sugrađane u potrebi, te kupuju hranu i lijekove i plaćaju račune. Trenutno ih je 15-oro i rade u timovima. Na području Vareša i Vareš Majdana volonteri  starije sugrađane koji nemaju nikoga da im pruži pomoć opskrbljuju lijekovima, a osobe u potrebi paketima hrane, te toplim obrokom iz Pučke kuhinje. Također, volonteri Crvenog križa djeluju i u proširenom sastavu zajedno sa Službom za civilnu zaštitu Vareš i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Vareš kako bismo odgovorili na rastuće potrebe naših sugrađana.

Kako bi akciju podrške građanima što efikasnije proveli, iz Crvenog križa Vareš apeliraju na sve osobe starosti od 18 do 50 godina koji su zdravi i odgovorni i nisu bili u izravnom kontaktu sa osobama koji su u samoizolaciji da se uključe u akciju podrške građanima, te da tako zajedno pomognemo jedni drugima kako bismo mogli pokriti cijelu teritoriju općine Vareš.
 
Iz Crvenog križa Vareš pozivaju predsjednike svih mjesnih zajednica sa područja općine Vareš i predsjednike kućnih savjeta da kontaktiraju Civilnu zaštitu i Crveni križ općine Vareš kako bi blagovremeno oformili mobilne timove koji će biti stavljeni u funkciju izlaska na teren i kupovine namirnica, dostave lijekova te plaćanje računa, svim građanima starijim od 65 godina koji žive u kućnim savjetima (zgrada/ulaz) kao i mjesnim zajednicama.

Pozivaju sva pravne i fizičke osobe na solidarnost i odgovornost jednih prema drugima, a svi koji žele i mogu da pomognu, da kontaktiraju Crveni križ Vareš putem maila ckvares@gmail. com, FB profila Crveni Križ Vareš ili na broj telefona 032/843-343.

Na kraju veliku zahvalnost volonteri Crvenog križa Vareš izražavaju zahvalnost načelniku općine Zdravku Maroševiću za podršku i ohrabrenje, te sugrađankama Lejla Omerčević za donaciju maski za volontere i Iremeli Suljić za donaciju maski za potrebe sugrađana, te svima koji su pružili podrška na bilo koji način.

Sugrađanima se zahvaljuju na strpljenju, uz poruku - trudimo se svima odgovoriti u što kraćem roku, vi ostanite kod kuće, a mi ćemo se pobrinuti za vas. (foto Crveni križ Vareš)

IMG3200-Krizni3
crvenikrizudobakorone-30
crvenikrizudobakorone-32
crvenikrizudobakorone-29
crvenikrizudobakorone-28
crvenikrizudobakorone-27
crvenikrizudobakorone-26
crvenikrizudobakorone-25
crvenikrizudobakorone-24
crvenikrizudobakorone-23
crvenikrizudobakorone-22
crvenikrizudobakorone-21
crvenikrizudobakorone-20
crvenikrizudobakorone-19
crvenikrizudobakorone-18
crvenikrizudobakorone-17
crvenikrizudobakorone-15
crvenikrizudobakorone-16
crvenikrizudobakorone-14
crvenikrizudobakorone-13
crvenikrizudobakorone-12
crvenikrizudobakorone-11
crvenikrizudobakorone-10
crvenikrizudobakorone-9
crvenikrizudobakorone-8
crvenikrizudobakorone-7
crvenikrizudobakorone-6
crvenikrizudobakorone-5
crvenikrizudobakorone-4
crvenikrizudobakorone-3
crvenikrizudobakorone-1
crvenikrizudobakorone-2

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1423

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 6338

Ovaj Mjesec 136596

Ukupno 13703748

Currently are 157 guests and no members online