Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na evidenciji Biroa za zapošljavanje Vareš 908 osoba

02 Tra 2020
2011 times

O aktualnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusom i nizu negativnih gospodarskih posljedica kojima smo svjedoci posljednjih dana, te brojnim otkazima koji su uručeni radnicima u poduzećima i firmama, poslali smo upit Birou rada Vareš i zamolili za informacije koliko je ljudi od početka ove krize prijavljeno na njihove evidencije.

Dobili smo odgovor da još uvijek nema značajnijih promjena u broju prijavljenih na evidenciju Biroa rada Vareš nakon prestanka radnog odnosa kao posljedice novonastale situacije u vezi s pandemijom koronavirusa.

Na kraju mjeseca ožujka/marta 2020. godine na evidenciji Biroa rada Vareš je bilo 908 nezaposlenih osoba. U spomenutom mjesecu 24 osobe su zasnovale radni odnos, a isti broj (24) se prijavio nakon prestanka radnog odnosa.  Iz Biroa ističu da je riječ o uobičajnim podacima, te da ništa ne odudara od redovnih mjesečnih podataka. 

Nažalost, masovnije prijave nakon otkaza ugovora o radu u Birou rada Vareš očekuju već sredinom mjeseca travnja/aprila.

" Do sredine mjeseca smo još uvijek imali odjava sa evidencije radi  zasnivanja radnog odnosa. Imamo najava od strane poslodavca o otpuštanju radnika (u znatnom broju),  a budući da otpušteni radnici imaju rok od 30 dana za  prijavu na našu evidenciju,  tek za 10-15 dana ih očekujemo u značajnom  broju.  Najveći broj otpuštenih radnika ostvarit će i pravo na novčanu naknadu, a svi koji se prijave u roku ostvariti će pravo na zdravstveno osiguranje", doznajemo od Jasne Svinčicki-Operta, šefice Biroa rada Vareš.


Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1909

Jučer 4915

Ovaj Tjedan 6824

Ovaj Mjesec 137082

Ukupno 13704234

Currently are 50 guests and no members online