Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Osnovna škola Vareš ispraća 32 mala maturanta

05 Lip 2020
4233 times

Četvrtak, 04.lipnja/ juna 2020. godine mali maturanti Osnovne škole Vareš ubilježili su kao posljednji dan svog osnovnoškolskog obrazovanja.

Od sredine ožujka nažalost nisu bili u školskim klupama, nego su nastavu pratili online i vrijedno pisali testove i zadaće kako bi sa što boljim uspjehom ovo poglavlje svog života ostavili iza sebe, te hrabro krenuli u nove izazove i neke nove škole, koje će odrediti njihov životni poziv.

Osnovna škola Vareš u generaciji 2019./2020. godine ispraća 32 djevojčice i dječaka - 24 učenika IXa razreda razrednika Marija Jerkovića i 8 učenika IX1 razreda razrednice Dijane Pejčinović.

To su iz IXa: Jasmin Ahmedović, Menaris Ajanović, Belmina Alajmović, Ajdin Aščerija, Nejra Balta1, Nejra Balta2, Merjem Begović, Lamija Čizmo, Ervin Halkić, Kerim Hasanagić, Džejna Hrvat, Danin Imamagić, Nađa Imamagić, Medina Kapetanović, Habib Kopić, Inela Kovačević, Bilal Likić, Haris Muftić, Admin Numanović, Lamija Osmanović, Damir Parić, Hamza Parić, Adel Rožajac i Husejn Zubača.

Iz IX1: Danijel Bagarić, Dunja Franjić, Valentin Jurkić, Ivona Krznarić, Lana Marijanović, Ana Marija Putnik, Antonio Ružić i Anto Štrkalj.

Uprava, učitelji i nastavnici Osnovne škole ˝Vareš˝ u Varešu malim maturantima uputili su prigodnu čestitku, koju prenosimo u cijelosti:

Dragi naši devetaši!

Nikada nismo zamišljali da će opraštanje od neke generacije izgledati ovako. Ni jedna generacija ne zaslužuje da u tišini napusti svoju kuću. Korona se urotila da vas s osmijehom ne gledamo u nasmijane oči dok budete slušali posljednje školsko zvono, ali sjećate li se Malog princa, sjećate li se riječi: ˝Čovjek samo srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo...˝ Zato vam od srca i srcem pišemo ove riječi. Znamo da ćete ih dobro vidjeti onim istim srcima koja su uz nas rasla prethodnih godina.

Osnovna škola ˝Vareš˝u Varešu bila je vaša kuća, vaš dom proteklih devet godina. Mnogo je to vremena koje je bilo dano i vama i nama... Vama da učite, iskusite, rastete, pronalazite se, birate ono što više volite, sanjarite, a nama da vam pokažemo put, prilike učinimo stvarnima, a lekcije životnima...
Ovih dana vi na svojim stranama, ali i mi na svojoj zbrajamo dojmove. U mislima ste nam, smijemo se svim zajedničkim anegdotama, osjećamo ponos za sve zajedničke uspjehe, osjećamo sreću što Vas šaljemo na neki novi životni put, SPREMNE!

Izaberite ga hrabro i odlučno, izaberite ga srcem. Srednja škola nije samo vrijeme od naredne tri ili četiri godine. Srednjom školom ugrađujete bitne temelje za ono što ćete raditi sutra, bitno je da to bude ono što volite i ono u čemu se pronalazite... Tražite podršku, savjet, uputu, ali izaberite onda kad budete sami, sami sa sobom... Stanite iza svog izbora i slijedite svoje snove. Gdje god bile vaše školske klupe od jeseni, želimo da odišu srećom, bezbrižnošću, prijateljstvom, prvim ljubavima, želimo da vam ponude mora novih znanja kroz koja ćete odlučno plivati, više od svega želimo da tamo nađete sve ono što će od vas napraviti dobre ljude, ljude velikog srca... Želimo da vas tamo dočekaju ljudi koji će prepoznati veliki posao koji smo zajedno radili svih ovih devet godina, želimo da vas bodre i hrabre, želimo da vjeruju u vas... Ne zaboravite nikada jedno: ne za školu, nego za život učite...

Današnji svijet treba znanje, nadamo se da ćete mu ga dati, ali više od svega današnji svijet treba ljubav, dobrotu, sućut, razumijevanje... Budite oni koji će ga nesebično krasiti ovim vrlinama. Danas životne vrijednosti nemaju pravi poredak, vi ga možete uspostaviti, mladost je na vašoj strani.

Nemojte se bojati, nemojte sumnjati u sebe, ali isto tako nemojte vjerovati da će uspijesi doći sami... Ne, neće! Pred vama je novo životno razdoblje, nove prilike... Zgrabite ih i od njih napravite čudo! A, prije svega toga, smijite se, smijite se mnogo i naglas! Čitajte, jer čitanje vas daruje posebnim iskustvom... Sanjarite jer snovi uvijek nađu put... Pjevajte, jer pjesma raduje, nemojte da vam kažu kako ne znate pjevati... Crtajte, pišite jer papir ima moć, čudnu moć...Šetajte po kiši jer kiša odnosi od nas ono loše, vraća nam slobodu...Plešite! Stvarajte nova prijateljstva, ali svakoga ne nazivajte prijateljem... Stvarajte uspomene, jer nema tih milijuna koliko će one vrijediti sutra...I budite zahvalni, budite zahvalni na svemu što vam život da, svaki dan iznova...

Do jučer ste nam bili mališani, danas ste nam neobično odrasli, ali i dalje posebni... Čuvat ćemo vas i pamtiti po svemu lijepomu, a vi iskoristite ljeto, napunite baterije i jurnite na novu životnu stazu...
U ove retke još ćemo stisnuti neograničene količine zdravlja... Neka vam ono uvijek bude suputnik u hodu kroz sve što dolazi. Ne zaboravite, kako čuvate sve životne dragocijenosti tako morate čuvati i zdravlje...

Sretno draga naša djeco!

Redakcija Hrvatskog radija Bobovac Vareš čestita svim malim maturantima Osnovne škole Vareš i želi puno uspjeha u srednjoškolskom obrazovanju.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7841

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 26728

Ovaj Mjesec 186791

Ukupno 13971235

Currently are 132 guests and no members online