Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Emina i Fatima pokazuju djelima kako se voli grad

06 Lis 2020
2228 times

Naše sugrađanke, učenice Osnovne škole Vareš Emina Begić i Fatima Begić samoinicijativno su odlučile očistiti prostor nekadašnjeg velikog bazena u Stojkovićima,

koji je godinama zapušten i zatrpan šibljem i smećem.

Ove dvije vrijedne djevojke su ovih dana ‘zasukale’ rukave i krenule u akciju. Prvo su čupale korov i šiblje, potom pokupile smeće i metar po metar bazen je dobio svoje betonsko korito, bez tragova smeća. Nije im teško palo ni uzeti kramp i iskopati korijenje, te pomesti cijeli bazen.

"Preko cijelog ljeta smo ovdje i došle smo na ideju da očistimo bazen, jer je bio baš zapušten i zarastao. Radimo već četiri dana.Pridružila nam se jedna starija susjeda i pomogla. Bilo je puno posla, najviše u kutovima bazena. Ima malo i umora, ali ništa strašno", govore ponosno Emina i Fatima, učenice VIII. i VII.razreda Osnovne škole Vareš.

Na pitanje da li planiraju nastaviti akciju čišćenja i u prostoru tzv.malog bazena, kažu:" Pošto smo mi još mlade i nemamo puno snage, nećemo to moći same očistiti. Trebat će nam tu pomoć odraslih. Mještani naselja gdje se bazen nalazi nas pohvaljuju i govore da se to treba tako uraditi".

Primjer je ovo za svaku pohvalu, zato bravo Emina, bravo Fatima. Tako se voli mjesto gdje se živi.  

Inače vareški bazen je otvoren u ljeto 1957. godine i bio prava atrakcija kako za Varešane, tako i žitelje susdjednih općina. Nažalost nije bio dugog vijeka. Po kazivanju naših starijih sugrađana s radom je prestao 1963. ili 1964. godine... Zašto to nitko sa sigurnošću ne zna. A moglo je biti bolje...

  • bazen-8
  • bazen-7
  • bazen-6
  • bazen-5
  • bazen-4
  • bazen-2
  • bazen-3




 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3958

Jučer 10419

Ovaj Tjedan 48682

Ovaj Mjesec 139091

Ukupno 13923535

Currently are 769 guests and no members online