Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo – drugi koncert u okviru VaClaFa 2021 - TANGABILE

24 Ruj 2021
1127 times

Večeras, 24. rujna 2021. godine u Župnoj crkvi Svetog Mihovila u Varešu odražat će se drugi koncert ovogodišnjeg Vareš classic festivala na kojem će nastupiti

Oberton String Octet, operna pjevačica Nataša Mirković, francuski skladatelj i tubist Michel Godard, umjetnička direktorica festivala i vrsna violinistica Andrea Nikolić i oboistica Ivana Nikolić.

Mladi i veoma perspektivni austrijski gudački oktet Oberton predstavit će program sa svog drugog nosača zvuka “Tangabile” - vlastite obrade djela Astora Piazzolle čiji 100. rođendan ove godine obilježavamo.

Kao solisti u središnjem djelu koncerta nastupit će Nataša Mirković i Michel Godard, koje smo imali prigodu čuti na koncertu otvorenja sinoć, u izvedbi vlastitih aranžmana ljubavnih pjesama. Na violini će im se pridružiti Andrea Nikolić, a Ivana Nikolić na oboi će izvesti legendarnu melodiju Ennia Morriconea Gabriel's Oboe iz filma “Misija” .

Donosimo cijeli večerašnji program:
Astor Piazzolla: Oblivion, Libertango
Ennio Morricone: Gabriel’s Oboe
Astor Piazzolla: Fuga y Misterio, Escualo
Michel Godard: Archangelica
Astor Piazzolla: Adios Nonino, Amelitango
Trad.: Evo srcu mome radosti; Prošeta se Jovka Kumanovka
Astor Piazzolla: Milonga del Angel
Michel Godard: A Trace of Grace, Su l’onda d’amore
Astor Piazzolla: Allegro Tangabile

Također predstavljamo danas i našu glazbenicu Ivanu Nikolić, koja nastupa na VaClaFu nakon 3 godine stanke.

IVANA NIKOLIĆ
Oboistica Ivana Nikolić rođena je 1991. godine u Varešu, (BiH) te se profilirala kao jedna od vodećih umjetnica svoje generacije. Njezin repertoar i interes obuhvaća djela različitih epoha i stilova. Od 2013. godine je oboistica, suosnivačica i podpredsjednica bečkog ansambla WISE – Wien International Soloist Ensemble s kojim redovito nastupa u Beču i inozemstvu.

Studij oboe započela je, kao poseban talent, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Branka Mihanovića. Nakon uspješno završene prve godine u Zagrebu svoj studij nastavlja na „Konservatorium Wien Privatuniversität“ u Beču u klasi prof. Guya Porata gdje je i diplomirala 2015.godine. Magistrirala je na „Universität für Musik und darstellende Kunst Graz“ u Grazu u klasi prof. Emme Black 2018. godine. Trenutno završava svoj drugi Master studij, smjer komorna glazba na „Universität für Musik und darstellende Kunst Wien“ u Beču u klasi prof. Gottfrieda Pokornya i Haralda Hörtha.
Kao solistica i članica orkestra nastupala je na brojnim festivalima u inozemstvu. 2020. i 2021. imala je priliku nastupiti s renomiranim bečkim ansamblom Klangforum Wien na dva velika austrijska festivala: Wien Modern 2020 i Salzburger Festspiele 2021. Na festivalu CroArt 2021 u Beču zajedno sa svojom sestrom , violinisticom Andreom Nikolić, praizvela je koncert napisan za njih dvije austrijskog kompozitora Meinharda Rüdenauera.

Ivanu ćemo moći čuti na koncertima večeras, 24. i u nedjelju 26.09. u velikoj župnoj crkvi sv. Mihovila u Varešu. Oba koncerta počinju u 19 sati. Dobrodošli!

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1706

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 34161

Ovaj Mjesec 200816

Ukupno 13767968

Currently are one guest and no members online