Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najava - XX. molitveni dan za Domovinu na Bobovcu i XVIII. hodočašće Oružanih i redarstvenih snaga BiH

21 Lis 2021
1166 times

U skladu s 20-godišnjom tradicijom u subotu koja je najbliža nadnevku smrti kraljice Katarine Kosače Kotromanić, 23. listopada 2021. godine, bit će upriličen Molitveni dan za domovinu na Bobovcu.

Osim vjernika Vrhbosanske nadbiskupije sudjelovat će i pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine predvođeni Vojnim ordinarijatom. Njima će se pridružiti i policijske strukture svih razina.

Kao i prethodnih godina hodočasnici će se okupiti kod rijeke Bukovice podno Bobovca odakle će u procesiji moleći krunicu krenuti prema Kraljevskom gradu.

Program Molitvenog dana:

U 9.30 sati – okupljanje kod rijeke Bukovice podno Bobovca;

u 9.45 sati – polazak u procesiji i molitvi prema Bobovcu;

u 11 sati – euharistijsko slavlje te

u 12.30 sati – ručak za sve nazočne.

Napominjemo da će Hravstki radio Bobovac Vareš izravno prenositi euharistijsko slavlje s Bobovca s početkom u 11 sati, koje će preuzimati Radio Herceg Bosne i Radio Marija.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive. U listopadu 2002. godine kardinal Puljić je uputio dopis župnim uredima i crkvenim institucijama u kojem, između ostalog, ističe:

„Nekoliko zadnjih godina na obljetnicu smrti bosanske kraljice Katarine Kotromanić-Kosača redovito sam slavio Svetu misu na njezinu grobu u Rimu. Posavjetovavši se sa svojim suradnicima, odlučio sam da ubuduće na obljetnicu smrti kraljice Katarine molimo za ovu zemlju – našu Domovinu u svim crkvama, a posebno ćemo to činiti na Bobovcu. U tom duhu određujem da dana 25. listopada u svim župnim zajednicama bude uzet obrazac Mise za Domovinu“.

Kardinal Puljić pozvao je svećenike, redovnike, redovnice i ostale vjernike da dođu na Bobovac te mole za domovinu Bosnu i Hercegovinu. Također je zamolio sve predstavnike vlasti i medija da se tom činu ne daje nikakva politička konotacija, ističući kako želi da to bude isključivo vjernička molitva.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 8978

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 43283

Ovaj Mjesec 133692

Ukupno 13918136

Currently are 256 guests and no members online