Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški učenici pošumljavali lokalitete na Striježevu

22 Lis 2021
1297 times

Osnovna škola Vareš, u suradnji sa ŠPD ZDK Zavidovići d.o.o., organizirala je u četvrtak, 21. listopada 2021. godine akciju pošumljavanja lokaliteta na selu Striježevo.

U pratnji direktora škole Murisa Parića i njegove pomoćnice Ilijane Vidović, pedagogice Suvade Karagić, te razrednica IX.1 I IX.a razreda Mihrete Smailbegović i Maide Mufftić ukupno 25 učenika je sudjelovalo u pošumljavanju, sve u sklopu akcije “Kao prvo, posada drvo”. Učenici su vrijedno radili na pošumljavanju navedenog područja i tom prilikom zasadili nove sadnice smrče. Potporu su im pružili djelatnici PJ Šumarija Vareš koji su osigurali prijevoz i osvježenje za vrijedne učenike.

Bila je ovo konkretna promocija načina čuvanja šuma, pošumljavanja i društveno odgovornog ponašanja te jačanje ekološke svijesti mladih ljudi.

No, ovdje nije kraj ekološkim akcijama vareških osnovaca. Kako doznajemo od pedagogice škole, u tijeku je akcija prikupljanja otpada za recikliranje (karton,plastika) u sklopu koje učenici iz svojih domova donose otpad za reciklažu, te obilaze trgovinske radnje na gradskom području I prikupljaju kartonsku ambalažu. Sve prikupljeno će potom otkupiti neka od firmi iz naše zemlje specijalizirana za poslove recikliranja.

  • posumljavanje-Strijezevo-7
  • posumljavanje-Strijezevo-6
  • posumljavanje-Strijezevo-5
  • posumljavanje-Strijezevo-4
  • posumljavanje-Strijezevo-3
  • posumljavanje-Strijezevo-2

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1706

Jučer 9541

Ovaj Tjedan 28033

Ovaj Mjesec 118442

Ukupno 13902886

Currently are 223 guests and no members online