Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Humanitarna akcija KES Perun Va za baku Rajku

11 Tra 2016
1262 times

U subotu 07.01.2011. godine, na pravoslavni Božić,  grupa članova Kluba

ekstremnih sportova Perun-Va sekcija 4X4 organizirala je hvalevrijednu humanitarnu akciju za baku Rajku Gavrić. Riječ je o gospođi koja živi sama u zaseoku Pajtovići udaljenom od Vareša 35 km. Od prvog susjeda, odnosno prvog naseljenog mjesta - sela Ravne baka Rajka je udaljena čak 11 km. Razumljivo je stoga da joj najteže pada to što nema s kim razgovarati. Skromna je to osoba koja se na ništa ne žali, živi svoj život onako kako zna i umije, bez električne energije u 21. stoljeću (!), a jako se razveselila posjetu ovih mladih vareških sportaša i humanitaraca.
Kako doznajemo od predsjednika K.E.S. Perun Va Velimira Gavrana doći u subotu 07.siječnja 2012. godine do bake Rajke i nije bilo lako. S tri vozila uspjela ekipa se uspjela probiti do cilja, cesta je bila totalno zametena nanosima snijega, put je protekao uz velike napore i samo zahvaljujući terenskim sposobnostima naših vozila,ljudi koji su bili u njima i timskom radu uspjeli su savladati sve prepreke i doći do bake Rajke. Osjećaji koji su preplavili sve koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj ekspediciji se riječima ne mogu opisati, a bili su presretni i zbog radosti bake Rajke kada su joj pokucali na vrata. Ovi dečki su bili jedini polaznici baki Rajki za Božić otkako se vratila u svoju obnovljenu kuću 2004.godine.
U humanitarnu akciju za baku Rajku uključili su se i brojni Varešani darujući novce i hranu, što je još jedan dokaz da se zajedničkim snagama može dosta postići i što je još važnije – da osjećaj humanosti još uvijek u nama postoji, unatoč ovim teškim vremenima u kojima živimo i preživljavamo svi zajedno.
Podsjetimo, da su i prošle godine članovi K.E.S. Perun Va  Ahmed Likić i Velimir Gavran pred zimu organizirali sličnu humanitarnu akciju za baku Rajku, kupili joj i odvezli osnovne životne namirnice da bi joj olakšali hladne i duge zimske dane.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6623

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 27916

Ovaj Mjesec 194571

Ukupno 13761723

Currently are 290 guests and no members online