Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Superjunak Beepster posjetio učenike Osnovne škole „Vareš“

28 Lis 2022
789 times

Učenike OŠ "Vareš" u Varešu je posjetio superjunak Beepster, te je kroz zabavnu radionicu ispunio svoju misiju i prenio korisne savjete kako usvojiti dobre navike uštede energije,

kao i njenog efikasnijeg korištenja.

Superjunak Beepster je, s ciljem edukacije najmlađih o važnosti energijske efikasnosti, počeo svoju turneju po bosanskohercegovačkim osnovnim školama. Prva edukativna radionica održana je u Osnovnoj školi „Vareš“ u Varešu na oduševljenje svih njenih učenika. Nakon što je saznao da je Projekt energetske efikasnosti za Bosnu i Hercegovinu (BEEP) nastavio s edukacijama za najmlađe, Beepster se odlučio da osobno razgovara sa djecom i da im ovu temu približi na sebi svojstven način.

Učenicima šestih razreda vareške osnovne škole predstavio je Beepomat – interaktivni edukativni uređaj koji na jednostavan način ilustrira posljedice neefikasnog ponašanja na naš okoliš, odnosno pokazuje kako neracionalno korištenje energije iz fosilnih goriva dovodi do globalnog zagrijavanja.

“Želja za učenjem novih stvari se treba usađivati djeci, jer je učenje prirodno urođeno ljudima i u konačnici smo sretni kada naučimo nešto novo ili savladamo neku novu vještinu. Vjerujem kako su djeca danas naučila koji su to mali koraci koje mogu poduzimati s ciljem očuvanja okoliša na našoj planeti“, rekao je superjunak Beepster.

Bilo je riječi i o važnosti gašenja elektronskih uređaja nakon upotrebe, a Beepster je učenicima to demonstrirao  korištenjem posebne kamere uz čiju pomoć su najmlađi mogli „vidjeti“ kako izgleda uređaj dok koristi energiju, te kako ga usporediti s onim koji je ugašen.

Animirani film, Beepomat i posebna kamera bili su samo neki od alata kojima se služio ovaj superjunak, a ovakav pristup imao je ključnu ulogu u zadržavanju pažnje učenika, te stvaranju ugodne atmosfere koja je rezultirala zanimljivim pitanjima učenika.

U Osnovnoj školi Vareš su kroz projekt BEEP AF implementirane sljedeće mjere energetske učinkovitosti: termoizolacija fasadnih zidova, tavanice, ugradnja opreme za mjerenje potrošnje energije i sl. Površina obuhvaćena projektom je 2.849 m2, a iznos investicije je bio 290.515,60 KM.

  • superjunak-4
  • superjunak-3
  • superjunak-2

Rate this item
(2 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 875

Jučer 9541

Ovaj Tjedan 27202

Ovaj Mjesec 117611

Ukupno 13902055

Currently are 234 guests and no members online