Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Proljetni koncert u Varešu

11 Tra 2016
2088 times

U sklopu projekta „Obrazovanje za socijalnu koheziju i BiH

na putu ka EU“ u velikoj dvorani vareške općine danas (01.06.2012. godine) održan je Proljetni koncert. Na koncertu su se predstavili učenici osnovnih škola  i učenici osnovnih muzičkih škola s područja Zeničko-dobojskog kantona, a publika je istinski uživala u njihovim izvedbama. Nakon pozdravnih riječi dobrodošlice uslijedio je prvi blok koncerta na kojem su svoje umijeće pokazali učenici OŠ Vareš. Vokalno-instrumentalni sastav kojeg čine Martina Dužnović, Edna Halkić, Amina Kozlić, Tereza Šimić, Mejrema Kamenjaš, Dinko Gogić i Meliha Rožajac izveo je pjesmu „Kad ja pođoh na Bembašu“, orkestar učenika II. razreda u sastavu Ema Lekić, Ema Hinger, Valentina Štrkalj, Nikolina Vidović, Laura Franjić, Dejan Franjić, Mateo Pejčinović i Filip Pavić izveli su skladbu „Zavičaju moj“. Alma Ćatović na klaviru je odsvirala „Ballade pour Adeline“, a zabavni orkestar djevojčica u sastavu Nikolina Erlbek, Lea Muftić, Tereza Šimić, Amina Kozlić i Edna Halkić izvele su popularnu pjesmu Magazina „Ti si želja mog života“.
Svibanj 2012_53 Uslijedile su dvije točke učenika OŠ Rešad Kulić iz Tešnja koji pohađaju paralelno osonovnu muzičku školu. Na harmonici je Emin Širbegović izveo „Cigansku svitu“ prvi stav, a na sintisajzeru su Ajna Krdžalić i Lejla Bejtić odsvirale „Norveški ples br.2“.
Nakon vareških i tešanjskih osnovaca publici su se predstavili učenici OŠ Omer Mušić iz Brežana kod Kaknja. Skladbu „A heart takes flight“ na klaviru je izvela Anamarija Tomić, „Mađarski ples“ na harmonici Aida Jašarspahić, a „Alegretto“ na gitari Natalia Pezer. Na koncertu su se predstavili i učenici Osnovne muzičke škole iz Zenice, tako su Zlatan Mizdrak i Dino Javor izveli skladbe „Andantte e-moll“ i „Pepe de Almeria“, učenici Adnan Bešić i Lukas Tavić skladbu „Modinha“, a Adna Ajanović skladbu „Still Wathers“.
Učenice OŠ Maglaj Emina Hasančić i Amina Mehinagić izvele se skladbu „Galop“, a Nermina Hasičević i Samra Terzimehić skladbu „Klown“. Školu za osnovno muzičko obrazovanje „Avdo Smajlović“ Visoko i područni odjel Breza predstavljali su Melika Buza, Hana Huskić i Ajna Babešić skladbom „Serenada“ Karla Bühma, te Benjamin Delić koji je na harmonici izveo „Čardaš“. Koncert su završili učenici OŠ Vareš sa tri točke. „Ljubavnu priču“ na gitari su odsvirale Nikolina Kokor, Edna Halkić i Amina Kozlić, „La Styrienne“ na klaviru je izvela Martina Dužnović, a zabavni orkestar u sastavu Bejamin Hinger, Nikolina Kokor, Emir Zec, Tereza Šimić i Jakov Ružić izveli su Merlinovu pjesmu „Moj je život Švicarska“. Bio je ovo jedan lijep Svibanj 2012_69kulturni događaj u našem gradu, kojem uistinu nedostaje više zbivanja ovakve vrste. Spoj mladosti i glazbenog umijeća posjetitelje nije ostavio ravnodušnim, a mladi glazbenici su nakon koncerta primali brojne čestitke i pohvale. Inače, koncert je izravno prenosio radio Bobovac, a učenike OŠ Vareš je za proljetni koncert pripremao prof. Igor Hinger, voditelj glazbene sekcije. Projekt „Obrazovanje za socijalnu koheziju i BiH na putu ka EU“ financira i implementira organizacija Save the children Norwey.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5993

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 21588

Ovaj Mjesec 107405

Ukupno 14115359

Currently are 178 guests and no members online