Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Let's do it Vareš!

11 Tra 2016
1981 times

U subotu 19.05.2012. u caffe baru „Jazz in the house“ održan je prvi sastanak

lokalnog tima mreže Let’s Do It Bosnia and Herzegovina koja promovira i organizira globalnu ekološku akciju čišćenja okoliša i divljih deponija. Osnovni cilj lokalnog tima je čist Vareš, sva izletišta, rijeke, potoci, šume, livade. Lokalni tim Vareš za sad broji 14 članova i to: Jasna Alihodžić, Samir Kovačević, Sanel Jozeljić, Audin Velić, Božidarka Dodik, Katarina Pejčinović, Marina Barnjak, Maja Jačimovski, Marijana Kostić, Katarina Gavran, Emina Šolak i Marko Poljaković. Koordinatorica za područje općine Vareš je Mirela Erlbek, a zamjenica Dalija Velić. Na sastanku se razgovaralo o osnovnim ciljevima akcije i o osobama koje su koordinatori akcije na nivou Zeničko-dobojskog kantona, odnosno države (Božidar Mihajlović – za Let's do it BiH, Sandra Kobajica, koordinator za osnivanje lokalnih timova ZDK i Lejla Džanko, PR koordinator za ZDK). Bilo je riječi i o aktivnostima koje su planirane na lokalnom nivou do konačnog datuma akcije, tj. do 09.09.2012.godine, a koje se odnose na informiranje i uključivanje u akciju raznih institucija i pojedinaca - nastavnika i učenika srednje škole i osnovnih škola, nadležnih iz Općine Vareš, JKP Vareš, Doma zdravlja Vareš, NVO, sportskih, kulturnih i drugih sličnih organizacija koje djeluju na području općine Vareš, privatnih poduzetnika, medija.  Članovi tima dogovarali su se i oko mapiranja lokacija ilegalnih deponija i procjeni resursa za čišćenje svake od označenih lokacija, širem informiranju građanstva o svrsi i ciljevima akcije putem plakata, letaka, aktivnostima u vezi registracije i rasporeda svih učesnika, nakon što se završi mapiranje i pitanjima donacija od strane Varešana koji ne žive u Varešu, ali žele podržati akciju novčanim prilozima. Ovog tjedna, točnije 23.05.2012.godine u Zenici će se održati sastanak svih koordinatora lokalnih timova s područja ZDK, a našu općinu i tim će predstavljati Mirela Erlbek i Dalija Velić. Svi članovi grupe su dobili zaduženja za naredno razdoblje, a novi sastanak tima planiran je za 26.05.2012. u 17 sati na istom mjestu. Pred timom je zaista puno aktivnosti i obaveza, a svi ste pozvani da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključite u ovu akciju. Netko će možda reći da je uzalud raditi ovakve jednokratne akcije i da bi na razini države, kantona ili općine trebalo uraditi nešto dugoročnije. I takva mišljenja su ispravna, ali treba početi od nečega. Izreka kaže - Postoji jako malo stvari koje sami možemo uraditi i jako malo stvari koje kao tim ne možemo uraditi. Varešani, let’s do it! Dokažimo da možemo i hoćemo.
- See more at: http://107.150.35.74/~radiobob/index.php/vijesti/drustvo/item/2288-let-s-do-it-vares#sthash.d0yCnAtW.dpuf

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 9266

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 30559

Ovaj Mjesec 197214

Ukupno 13764366

Currently are 207 guests and no members online