Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zimske nevolje ne prestaju, nastava obustavljena do ponedjeljka

11 Tra 2016
1210 times

Da je stara narodna izreka „ neće snijeg na nebu ostati“ točna

građani općine Vareš uvjerili su se i jutros, 25.siječnja 2012.godine. Ako smo i mislili da je će ova zima biti blaga (posjetimo prvi snijeg pao je jako kasno za Vareš 06.12.2011.) grdno smo se prevarili, jer zima pokazuje zube tijekom cijelog mjeseca siječnja. U Varešu snijeg neprestano pada već drugi dan za redom, što je donijelo jako puno problema svima koji žive na području općine. Glavna gradska prometnica jutros je bila prohodna, dok je situacija u sporednim ulicama bila jako loša. Novih 30ak cm snijega je samo došlo „kao šlag“ na sav onaj snijeg koji se danima prije taložio. Najgore su prošli žitelji vareških sela koji su jutros bili odsječeni od svijeta i u prometnoj blokadi. Po informacijama iz poduzeća Autotrans Vareš d.d. nijedan autobus s vareških sela nije stigao u grad, izostali su tako radnici sa svojih radnih mjesta, učenici iz školskih klupa, mnogi su silom morali odgoditi i odlazak liječniku.
Na području MZ Vijaka nije bilo ni električne energije, no brzom intervencijom zaposlenika Elektrodistribucije kvar je otklonjen i struja je stigla na ovo područje oko 10 sati.
Zbog ovih loših vremenskih uvjeta održane su izvanredne sjednice Nastavničkih i Učiteljskog vijeća, te konzultirani predsjedavajući Vijeća roditelja, te je uz suglasnost Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zeničko dobojskog kantona donesena odluka da se u dane 26. i 27. siječnja 2012. godine ( četvrtak i petak) obustavi nastava u Osnovnoj školi Vareš, Osnovnoj školi vareš Majdan i Mješovitoj srednjoj školi Nordbat2 Vareš. Redovita nastava trebala bi početi u ponedjeljak 30.siječnja, naravno ako ne bude dodatnih vremenskih nepogoda.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1255

Jučer 6808

Ovaj Tjedan 13196

Ovaj Mjesec 173259

Ukupno 13957703

Currently are 264 guests and no members online