Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Učenici i profesori obilježili Dan MSŠ Nordbat 2 Vareš

11 Tra 2016
4230 times

Učenici i djelatnici Mješovite srednje škole „Nordbat2" Vareš danas (19.03.2012. godine)

su proslavili Dan škole. Svečanost je održana u velikoj dvorani općine Vareš u 10 sati i 30 minuta. Nakon pozdravnih riječi voditeljica programa Ines Tokmačić i Arijane Čajić, prisutnima se obratio direktor škole Damir Petrović, zahvalio se svim učenicima i profesoricama koje su pripremale program za Dan škole, te načelniku općine Hamdi Fatiću.
Prigodan program pripremili su u suradnji sa svojim profesorima i izveli učenici škole, a bilo je tu za svaki ukus ponešto – od glazbenih točaka, recitacija, nastupa folkloraša, dramskih komada i skečeva. Također je prikazan i dokumentarni film o vareškoj legendi koja govori o starom kamenom mostu i ljubavi Akifa i Anke, koji su snimili učenici Tarik Kovač, Samid Kamenjaš i Ines Tokamčić i za koji su i nagrađeni na kulturnoj manifestaciji Dani evropskog naslijeđa. Atmosferu su dodatno zagrijali i dečki iz grupe „Crna dama“  (Zlatan Šoljak, Tarik Kovač, Sanjin Operta, Bojan Lovrenović i Vernes Hodžić) svojim rock izvedbama
U sklopu programa obilježavanja Dana škole u mirovinu su ispraćeni dugogodišnji djelatnici škole: Asim Bešić, prof. praktične nastave i pedagogica škole Senija Karamehić.  Program Dana škole završen je igrom u izvedbi folklorne sekcije.
U predvorju  školske zgrade upriličena je, kao i svake godine, prodajna izložba radova umjetničke sekcije škole, koja je kod posjetitelja izazvala veliko zanimanje.
Evo i nekoliko podataka koji govore o povijesti vareške srednje škole – zvanični datum početka rada škole je 19.02.1973. godine kada je formiran srednjoškolski centar „Ivan Goran Kovačić“. Dan škole tada se slavio 21.03. – na prvi dan proljeća i rođendan Ivana Gorana Kovačića. Škola je tada dobila suvremeno opremljene kabinete, što ju je svrstalo u red najopremljenijih škola u BiH, a mnoge generacije s ponosom se sjećaju da je u to vrijeme vareška srednja škola nosila epitet jedne od najcjenjenijih i najkvalitetnijih.
Naziv „Nordbat2“ uz dodatak u nazivu „mješovita“ vareška srednja škola nosi od 18.03.1994. godine. Trenutno škola broji 365 učenika u 17 odjeljenja, a obuhvaća četiri tipa škole: gimnazija, ekonomska tehnička. PTT tehnička i saobraćajna stručna škola. Zanati su zapostavljeni zbog nezainteresiranosti učenika. Spomenimo da su vareški srednjoškolci nagrađivani brojnim nagradama – na natjecanjima u stranim jezicima, za najbolje likovne i literarne radove, kao i sportske aktivnosti.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4831

Jučer 8054

Ovaj Tjedan 4831

Ovaj Mjesec 149031

Ukupno 14156985

Currently are 199 guests and no members online