Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Natječaj za nabavku udžbenika

11 Tra 2016
1249 times

Obavještavaju se pripadnici boračke populacije

sa područja općine Vareš daje dana 30. 06. 2011. godine objavljen Natječaj za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika učenicima - djeci branitelja za školsku 2011/2012. godinu. Natječaj je otvoren 15 dana od dana objavljivanja, odnosno do 16.07.201 i. godine. Obrazac aplikacije za dodjelu stipendije može se preuzeti u šalter sali općine Vareš.

Na osnovu člana 13. Uredbe o prednosti u školovanju branitelja i članova njihovih porodica („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona" broj: 12/07.) Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona raspisuje

NATJEČAJ
za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika učenicima - djeci branitelja
za školsku 201 l./2012.godinu

I.    Sredstva namIjenjena za nabavku obaveznih udžbenika:
Za potrebe školovanja i nabavke udžbenika djeci branitelja sa područja Zeničko-dobojskog kantona, kao i povratnika u Republiku Srpsku koji ostvaruju osnovna prava iz branilačko-invalidske zaštite u općinama Kantona ili koji su na evidenciji nadležnog organa za vojne evidencije u općinama Kantona u školskoj 2011/2012.godini realizirati će se sredstva u ukupnom iznosu od 500.000,00 KM.
Visina novčane pomoći određena je u sljedećim iznosima:
za kupovinu obaveznih udžbenika u osnovnom obrazovanju    100,00 KM
za kupovinu obaveznih udžbenika u srednjem obrazovanju    150,00 KM


II.    Pravo učešća na natječaju imaju:
djeca šehida, poginulih, umrlih i nestalih branitelja bez oba roditelja i djeca šehida, poginulih, umrlih i nestalih branitelja iz porodica sa troje i više djece na školovanju;
djeca poginulih, umrlih ili nestalih dobitnika ratnog priznanja ili odlikovanja;
djeca umrlih ratnih vojnih invalida;
djeca umrlih demobiliziranih branitelja -- učesnika rata; djeca ratnih vojnih invalida - učesnika rata;
djeca demobiliziranih branitelja koji su u redovima Oružanih snaga proveli najmanje 24 mjeseca u periodu od 06.04.1992.godine do 23.12.1995.godine ili 12 mjeseci ako su u Oružane snage stupili kao maloljetna lica.


III.    Neće biti uzete u razmatranje prijave kandidata:
koji obnavljaju istu godinu školovanja;
čiji su članovi porodičnog domaćinstva samostalni djelatnici;
čija primanja po članu porodičnog domaćinstva prelaze iznos od 150,00 KM;


IV.    Kriteriji za izbor kandidata:
Izbor kandidata za dodjelu novčane pomoći u svrhu kupovine obveznih udžbenika za osnovno i srednje obrazovanje vrši se na osnovu liste prvenstva, sačinjene bodovanjem po sljedećim kriterijima:
ostvaren uspjeh u prethodnoj školskoj godini; socijalno-ekonomska situacija; učešće u Oružanim snagama;

Prednost bez bodovanja kod dodjele novčane pomoći imaju djeca šehida, poginulih, umrlih, nestalih branitelja; djeca umrlih ratnih vojnih invalida i djeca umrlih demobiliziranih branitelja.
Kriteriji za bodovanje utvrđeni su odredbama članova 17. do 20, Uredbe o prednosti u školovanju branitelja i članova njihovih porodica, istaknutim na oglasnim pločama općinskih službi nadležnih za poslove branilačko-invalidske zaštite Kantona i Ministarstva za boračka pitanja, kao i web stranici Zeničko-dobojskog kantona www.zdk.ba.


V. Zainteresirani kandidat uz prijavu prilažu sljedeće dokaze:
ovjerena kopija đačke knjižice, odnosno svjedočanstva iz prethodne godine; ovjerena kućna lista;
uvjerenje o prihodima članova domaćinstva; ovjerena kopija osobne karte roditelja-staratelja;
potvrda o statusu pripadnika branilačke populacije koji se dokazuje rješenjem nadležnog organa o priznavanju svojstva ratnog vojnog invalida odnosno člana porodice šehida, poginulog, umrlog, nestalog branioca ili umrlog ratnog vojnog invalida; rješenje o priznavanju prava na mjesečni novčani dodatak za dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja i članove uže porodice poginulog, umrlog ili nestalog dobitnika ratnog priznanja ili odlikovanja, te uvjerenjem nadležnog organa o periodu učešća u Oružanim snagama, izdatog u skladu sa Zakonom o upravnom postupku („Službene novine FBiH" broj 2/98. i 48/99).
-   potvrda o predatim udžbenicima iz predhodne školske godine općinskom udruženju branitelja i članova njihovih porodica.


VI. Natječaj ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja
Prijave na natječaj sa potrebnom dokumentacijom za djecu pripadnika branilačke populacije podnosi roditelj - staratelj nadležnim službama za branilačko-invalidsku zaštitu u općinama Kantona u kojima imaju prebivalište i u kojima mogu dobiti obrasce za prijavu i sve druge potrebne informacije o postupku izbora kandidata.


Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće biti uzete u razmatranje.
- See more at: http://107.150.35.74/~radiobob/index.php/vijesti/drustvo/item/2303-natjecaj-za-nabavku-udzbenika#sthash.diEcH0QU.dpuf

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4814

Jučer 5926

Ovaj Tjedan 24035

Ovaj Mjesec 10740

Ukupno 14018694

Currently are 170 guests and no members online