Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana javna rasprava o Nacrtu Zakona o javnim priredbama i Nacrtu Zakona o mirnom okupljanju

12 Srp 2023
839 times

U velikoj dvorani općine Vareš danas, 12.07.2023. godine s početkom u 10 sati i 30 minuta održana je javna rasprava o Nacrtu Zakona o javnim priredbama i Nacrtu Zakona o mirnom okupljanju.

Prezentaciju navedenih Nacrta zakona održao je zapovjednik Policijske stanice Vareš Edin Karamustafić, kao ovlašteni predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko dobojskog kantona.

Naglasio je kako Nacrt Zakona o mirnom okupljanju ima sve odredbe koje su u skladu s europskom pravnom regulativom, te pojasnio određene članove Nacrta Zakona. Također je naglasio kako je zakonski rok za prijavu okupljanja 5 dana do najkraće 48 sati od satnice održavanja mirnog okupljanja.

Kada je riječ o Nacrtu Zakona o javnim priredbama, svi prisutni su sugerirali da se izmijeni član 5. koji navodi „ da općina određuje mjesto okupljanja za održavanje javnih priredbi“. Sugerirano je da se predloži da se navedeni član ili potpuno izbaci ili preinači.

Sugestije i prijedloge koje su prisutni iznijeli na javnoj raspravi predstavnici Općine Vareš će u formi zaključka u pisanoj formi uputiti prema Skupštini ZDK.

Inače, Nacrti Zakona o javnim priredbama i Zakona o mirnom okupljanju mogu se pročitati na web stranici www.zdk.ba i www.mupzdk.gov.ba

  • javna-okupljanja-5
  • javna-okupljanja-4
  • javna-okupljanja-3
  • javna-okupljanja-2

 

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6963

Jučer 8096

Ovaj Tjedan 49554

Ovaj Mjesec 135371

Ukupno 14143325

Currently are 64 guests and no members online