Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Obilježen Svjetski dan bolesnika

11 Tra 2016
1193 times

Povodom Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava

11. veljače, članovi  Udruge "Majka Terezija" su  po već ustaljenoj dugogodišnjoj praksi organizirali akciju prikupljanja darova za naše bolesne sugrađane. Odziv je bio jako dobar, ukupno 126 sugrađana donijelo je svoje darove na dva punkta u Varešu i Vareš Majdanu.Od privatnih poduzetnika ove godine u akciju su se uključili Šimić prom i MPM Vareš. Tijekom proteklog vikenda volonteri Udruge su pokucali na 220 vrata naših bolesnih sugrađana na području Vareša, Vareš Majdana i sela Mir, Bijelo Borje, Pržići, Tisovci, Pogar. Uz prigodne skromne darove, posvetili su pažnju svima, i kroz razgovor i toplu ljudsku riječ pokušali im olakšati brige i probleme.
Udruga će također odvojiti dio vlastitih sredstava za obilazak bolesnika u župama Borovica i Vijaka, te selima Diknjići, Javornik, Zarudje, Strica i Duboštica do kojih volonteri na sam Dan bolesnika nisu uspjeli doći, što zbog loše vremenske situacije, što zbog neprohodnosti putova. Kako doznajemo od Gordane Lukić, predsjednice Udruge u navedena sela će se otići čim se prometna i vremenska situacija stabilizira.
Volonteri koji godinama pomažu najugroženije na području vareške općine, još jednom su nam pokazali humanost realizirajući akciju povodom Svjetskog dana bolesnika. A sve to ne bi bilo moguće u ovom obimu bez razumijevanja i osjećaja empatije koji još uvijek Varešani gaje u sebi i spremni su sudjelovati u sličnim akcijama. Zbog toga smo dužni, u ime članova Udruge svima prenijeti iskrenu zahvalnost na darovanoj ljubavi i pažnji.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 10024

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 44329

Ovaj Mjesec 134738

Ukupno 13919182

Currently are 219 guests and no members online