Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo - Tradicionalni godišnji Susreti Mirjana

24 Srp 2023
767 times

Mjesna zajednica Mir i organizacijski odbor organiziraju tradicionalne 23. susrete Mirjana na Miru. Ovogodišnji Susreti počinju spontanim dolascima i okupljanjima, a prva aktivnost Mirjana je

uređenje groblja na Lipi i akcija čišćenja i uređenja društvenog doma u dane 25. i 26. srpnja (utorak i srijeda) 2023. godine.

Program susreta je sljedeći:

Četvrtak 27. srpnja 2023. godine -  gostovanje i koncert etno-glazbene skupine „Čuvarice” iz Prozora-Rame, čije su istaknute članice dvije Mirke Gabrijela i Antea Radoš, u Radničkom Domu u Varešu, pod motom „MZ Mir svome gradu“.  Koncert se održava u sklopu Vareš Art festivala u organizaciji JU Centar za kulturu i edukaciju Vareš i suorganizaciji udruženja Moja prva nota, te financijskim pokroviteljstvom MZ Mir i pojedinačnih donatora.

Petak 28.srpnja 2023. godine -  tradicionalni pohod na groblje Diknjići i molitva na humkama preminulih članova Vatroslava i Mire Božića u 18;30 sati. U večernjim i noćnim satima predviđena je neformalna zabava u mjesnom domu, uz besplatan ulazi organiziranu ponudu pića i jela s roštilja i pristupačne cijene, te svirku mjesnih svirača- tamburaša;

Subota 29. srpnja 2023. godine - misa na mjesnom groblju Lipa i spomen svih preminulih Mirjana, s početkom u 11;30 sati, uz glazbeno sudjelovanje ”Čuvarica"- Gabrijele i Antee i ostalih prigodnih izvođača duhovne prirode. Nakon mise zajednički besplatni ručak (vojnički grah) i osvježenje svim posjetiteljima groblja i sela. Poslije ručka radna akcija na uređenju izletišta i igrališta Ožega.

Igranka i zabava počinju u 20 sati,  ulaz  je 5 KM, uz bogatu tombolu i bogatu ponudu pića i jela s roštilja. Tijekom večeri zabavljat će vas vareški tamburaši pod vodstvom prof. Igora Hingera;

Nedjelja 30. srpnja 2023. godine - glavni dan Susreta na izletištu Ožega uz sportske i zabavne aktivnosti, s pićem i jelom s roštilja;

Ponedjeljak 31. srpnja 2023. godine – radni sastanak uz razmjenu mišljenja o proteklim susretima, te o prijedlogu  planiranja budućih aktivnosti.

Pozivamo sve Mirjane, susjede, prijatelje, poznanike i sve ljude dobre volje, dođite i uživajte na Susretima Mirjana. Svi ste dobrodošli!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7205

Jučer 6277

Ovaj Tjedan 19618

Ovaj Mjesec 56599

Ukupno 14064553

Currently are 143 guests and no members online