Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareš odsječen od svijeta

11 Tra 2016
1487 times

Stanje na području općine Vareš ove subote 04. 02. 2012.

godine  je u najmanju ruku alarmantno! Velike količine snijega odsjekle su našu općinu od ostatka svijeta, za sav promet je zatvoren cestovni pravac R-444 Breza- Vareš. Visina snježnog pokrivača u samom gradu je oko 100 cm, dok je stanje prema vareškim selima još gore i teže, a nanosi snijega ponegdje su veći od 150 cm.
Prvi puta se dogodilo da su se u Varešu noćas pokrenule i snježne lavine. Jedna od lavina je kod izgrađenog objekta prečišćavanja vode u Dabravinama, druga prije skretanja za selo Budoželje.

Kako doznajemo iz Policijske stanice Vareš lavina kod Dabravina je bila raščišćena, ali je od količine i težine snijeg ponovno skliznuo na cestu, trenutno ekipe iz Nahonala doo Breza (koji održava ovu dionicu) su na terenu rade na raščišćavanju. Kod lavine se rano jutros nalazilo i 4-5 osobnih automobila, a bila je vidljiva i prtina rijekom Stavnjom, ljudi su pješice pokušali naći zaklon, kako nam javljaju naši sugrađani koji su jutros krenuli na svoja radna mjesta u Sarajevo – ali bezuspješno.
Ispod lavine se nalazi i jedan osobni automobil, ali na svu sreću u njemu se nitko ne nalazi.
Regionalni put Šimin potok Odvojak do pisanja ovog teksta ( 9 sati i 30 minuta) nije još bio pročišćen, pa je to upozorenje svima koji su namjeravali krenuti u tom pravcu da put odlože, kako imamo informacije od sinoć je napadalo još 30 cm novog snijega.
Također, otežavajuća okolnost je i činjenica da je signal GSM mobilne mreže BH Telecoma već nekoliko dana na području grada u prekidu zbog kvara na odašiljaču na Diknjićima, do kojeg se trenutno ne može doći.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7691

Jučer 6277

Ovaj Tjedan 20104

Ovaj Mjesec 57085

Ukupno 14065039

Currently are 167 guests and no members online